2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăMediuVIDEO: Pompierii se luptă cu incendiile de vegetație din Spania

VIDEO: Pompierii se luptă cu incendiile de vegetație din Spania

Un incendiu puternic în Vall d’Ebo, în regiunea Valencia, a rămas necontrolat marți (16 august), în ciuda eforturilor depuse de pompieri în timpul nopții.

Autoritățile au declarat că umiditatea din atmosferă a crescut în timpul nopții, dar vânturile schimbătoare au făcut ca situația să fie imprevizibilă.

Incendiul din Vall d’Ebo a început sâmbătă (14 august) seara, declanșat de un fulger. De atunci, a cuprins 23.475 de hectare, devenind cel mai grav incendiu de vegetație pe care Valencia l-a cunoscut în această vară, potrivit presei locale.

Autoritățile au evacuat 1.500 de persoane din 9 sate ca măsură de precauție. Pompierii se luptă, de asemenea, cu un incendiu în Bejis, în regiunea Valencia, care a început luni (15 august) și este încă necontrolat.

Șaizeci de persoane au fost evacuate ca măsură de precauție. Marți, autoritățile erau optimiste cu privire la limitarea incendiului datorită condițiilor meteorologice favorabile.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă