24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăMediuVIDEO: Pompierii francezi se luptă cu un incendiu de vegetație "monstruos"

VIDEO: Pompierii francezi se luptă cu un incendiu de vegetație „monstruos”

Incendiile de vegetație au făcut ravagii a treia zi la rând în sud-vestul Franței joi, 11 august, devastând pădurile și forțând 10.000 de persoane să își evacueze locuințele.

Temperaturile nu se vor domoli curând, iar pompierii susținuți de avioanele care aruncă apă au luptat pe mai multe fronturi, spunând că incendiul masiv și-ar putea schimba direcția în orice moment.

O înregistrare video difuzată joi de serviciul departamental francez de pompieri și salvare arată cum serviciile de urgență încearcă să stingă un incendiu de proporții în apropiere de Hostens, fumul întunecând zona forestieră.

Autoritățile franceze au declarat că temperaturile din regiunea Gironde vor atinge joi 40 de grade Celsius și vor rămâne ridicate până sâmbătă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...
Ultima oră
Pe aceeași temă