18.8 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Papa Francisc: "Furnizarea de arme către Ucraina este acceptabilă din...

VIDEO – Papa Francisc: “Furnizarea de arme către Ucraina este acceptabilă din punct de vedere moral”

Papa Francisc a declarat joi că este legitim din punct de vedere moral ca națiunile să furnizeze arme Ucrainei pentru a ajuta țara să se apere de agresiunea rusă.

Vorbind cu reporterii la bordul unui avion care se întorcea dintr-o călătorie de trei zile în Kazahstan, Francisc a îndemnat Kievul să fie deschis la un eventual dialog, chiar dacă asta ar însemna să-și calce pe orgoliu.

Războiul din Ucraina, invadată de Rusia la 24 februarie, a constituit fundalul vizitei papei în Kazahstan, unde a participat la un congres al liderilor religioși din întreaga lume.

În cadrul unei conferințe de presă de 45 de minute, un reporter a întrebat dacă este corect din punct de vedere moral ca țările să trimită arme în Ucraina.

El a expus principiile “Războiului just” ale Bisericii Romano-Catolice, care permit utilizarea proporțională a armelor letale pentru autoapărare împotriva unei națiuni agresoare.

Explicând diferența dintre momentul în care este moral sau imoral să se furnizeze arme unei alte țări, Francisc a spus:

“Poate fi imoral dacă intenția este de a provoca mai mult război, sau de a vinde arme sau de a arunca arme de care o țară nu mai are nevoie… A te apăra nu este doar ceva licit, ci este și o expresie a iubirii pentru țara ta”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Unui elev de liceu din Cluj i-a explodat telefonul mobil în timpul unui curs

Momentul a fost filmat de un alt copil. În imagini se vede cum în doar câteva secunde toată sala de clasă s-a umplut...

Haos pe șoselele din România – Urmăriri cu focuri de armă

Haos uriaș pe drumurile din țară. Spre exemplu: la Filiași, în județul Dolj, un adolescent de 18 ani care circula fără permis nu...

Cine este baronul asfaltului, Dorinel Umbrărescu, crescut și conexat la PSD!

O explozie devastatoare de gaz la șantierul autostrăzii din Moldova a declanșat o serie de controverse și anchete, iar numele de Dorinel Umbrărescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies