7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalVIDEO - ONU: "Preocupările legate de drepturile femeilor au fost exprimate de...

VIDEO – ONU: „Preocupările legate de drepturile femeilor au fost exprimate de talibani”

Organizația Națiunilor Unite face presiuni asupra administrației talibane din Afganistan pentru a obține mai multe derogări de la interdicția femeilor care lucrează în domeniul ajutorului umanitar, a declarat luni (30 ianuarie) șeful ONU pentru ajutor umanitar, Martin Griffiths, exprimându-și totodată îngrijorarea că femeile străine care lucrează pentru organizații internaționale și ambasade ar putea fi vizate.

În cadrul unei conferințe de presă a Națiunilor Unite după o vizită la Kabul, șeful serviciului de asistență ONU, Martin Griffiths, a declarat că, în urma discuțiilor recente cu autoritățile talibane, acestea vor crea un set de orientări scrise pentru a permite grupurilor de ajutorare să opereze cu personal feminin în mai multe zone cu certitudine în următoarele săptămâni.

Luna trecută, autoritățile talibane – care au preluat puterea în august 2021 – au interzis majoritatea lucrătorilor umanitari de sex feminin și au împiedicat femeile să meargă la universitate, după ce, în martie, au împiedicat fetele să meargă la liceu. Griffiths a călătorit în Afganistan după o vizită efectuată săptămâna trecută de secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammed.

Griffiths a declarat că au fost acordate unele derogări de la interdicția privind femeile care lucrează în domeniul ajutorului în sănătate și educație și că există indicii că ar putea exista o posibilă derogare în agricultură. Dar el a spus că este nevoie de mult mai mult.

Griffiths a declarat că Organizația Națiunilor Unite va continua să opereze în Afganistan acolo unde va putea.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă