7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalVIDEO. ONU: "6 milioane de afgani sunt în pragul foametei"

VIDEO. ONU: „6 milioane de afgani sunt în pragul foametei”

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare a declarat miercuri, 25 ianuarie, că șase milioane de persoane sunt în pragul foametei în timpul celei mai friguroase ierni din ultimii 15 ani, din Afganistan.

„Iarna afgană face ca totul să fie mult mai dificil și suntem foarte conștienți de anotimp și de momentul ales și, așa cum ați spus, vedem unele dintre consecințe în ceea ce privește pierderile de vieți omenești”, a declarat secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths.

Potrivit oficialilor guvernamentali afgani, peste 150 de persoane au murit în timpul celei mai grele ierni din ultimii zece ani din această țară.

„Acest lucru se întâmplă în contextul în care șase milioane de oameni sunt în pragul foametei. Este fără precedent din câte știu”, a declarat Griffiths.

Iarna, în care temperaturile au coborât până la -29,2 grade Celsius, a lovit Afganistanul în mijlocul unei crize economice severe.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă