24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: O substanță toxică necunoscută ar putea fi cauza morții a tone...

VIDEO: O substanță toxică necunoscută ar putea fi cauza morții a tone de pești

Autoritățile poloneze și germane lucrează „fără încetare” pentru a stabili cauza morții a tone de peștil din râul Oder, a declarat vineri ministrul german al mediului, Steffi Lemke, avertizând asupra unei catastrofe ecologice.

De la sfârșitul lunii iulie au fost găsite tone de pești morți în râul Oder, care traversează Germania și Polonia. Ambele părți au declarat că sunt de părere că o substanță toxică este de vină, dar nu au reușit încă să o identifice.

Laboratorul de stat a găsit niveluri ridicate de mercur în probele de apă, dar guvernatorul regiunii poloneze Lubusz a declarat că inspectorii săi au găsit doar câteva urme.

Potrivit Autorității Naționale de Gestionare a Apei din Polonia, până joi seara au fost recuperate 11 tone de pești morți din râul de pe partea poloneză.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Elon Musk a prezentat un prototip al robotului său umanoid „Optimus”

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a prezentat vineri un prototip al robotului său umanoid "Optimus", prezicând că producătorul de vehicule electrice va putea...

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate, care va contribui la reducerea dependenței Europei de sud-est de...
00:02:46

VIDEO: Momentul în care Putin proclamă anexarea Ucrainei și acuză Occidentul de satanism

Un Vladimir Putin sfidător a proclamat vineri anexarea de către Rusia a unei porțiuni din Ucraina într-o ceremonie plină de fast la Kremlin, promițând...
Ultima oră
Pe aceeași temă