4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: O eurodeputată suedeză își taie părul, în semn de solidaritate cu...

VIDEO: O eurodeputată suedeză își taie părul, în semn de solidaritate cu demonstraţiile din Iran

O membră suedeză a Parlamentului European și-a tăiat părul marți seară (4 octombrie), în timpul unui discurs susținut în plenul Parlamentul European de la Strasbourg, în semn de solidaritate cu demonstrațiile antiguvernamentale din Iran. Acestea au fost declanșate de moartea, în custodia poliției morale, a lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani.

„Până când Iranul nu va fi liber, furia noastră va fi mai mare decât opresorii. Până când femeile din Iran nu vor fi libere, noi vom fi alături de voi”, a declarat Abir Al-Sahani, de origine irakiană, în Parlamentul de la Strasbourg, Franța.

Apoi, luând o foarfecă, ea a spus „Jin, Jiyan, Azadi” – „Femeie, viață, libertate” în limba kurdă – în timp ce își tăia coada.

Actrițe franceze de prim rang, printre care Juliette Binoche și Isabelle Huppert, și-au tăiat, de asemenea, șuvițe de păr în semn de protest față de moartea lui Amini, după ce aceasta a fost arestată la Teheran, la 13 septembrie, pentru „ținută nepotrivită”.

De la moartea ei, conducătorii clerici ai Iranului se confruntă cu cele mai mari tulburări naționale din ultimii ani, iar protestele s-au extins în străinătate, inclusiv la Londra, Paris, Roma și Madrid, în semn de solidaritate cu demonstranții iranieni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ungaria, în criză de benzină și motorină la pompe

Guvernul Victor Orban a renunțat la plafonul de preț pentru carburanți, impus în luna noiembrie 2021, pe fondul crizei provocate de lipsa importurilor și...

Mai multe irizaţii petroliere au apărut pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri

Autorităţile au identificat irizații petroliere pe Dunăre, care se întind pe o lungime de 6 kilometri, informează marţi seara Administraţia Naţională Apele Române. „Poluare cu...

Horoscop 7 decembrie: Luna plină aduce schimbări

Berbec: Luna Plină poate aduce la suprafață sentimente care trebuie exprimate, iar modul în care expuneți lucrurile este esențial. Cu toate acestea, cu Marte...
Ultima oră
Pe aceeași temă