21.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalVIDEO: Noul premier britanic, Rishi Sunak, duce prima sa bătălie în parlament

VIDEO: Noul premier britanic, Rishi Sunak, duce prima sa bătălie în parlament

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Rishi Sunak, a fost aclamat miercuri de parlamentari și aplaudat de comentatorii politici, în timp ce s-a confruntat cu Partidul Laburist, aflat în opoziție, în parlament, pentru prima dată de când a devenit lider.

Sunak, care încearcă să pună capăt unei perioade de instabilitate politică în care doi prim-miniștri precedenți au părăsit Downing Street în numai două luni, a avut un ton încrezător în timp ce încerca să scoată Partidul Conservator de pe loc.

El a încercat să respingă atacurile laburiștilor cu privire la decizia sa neașteptată de a numi din nou o figură cheie din aripa dreaptă a partidului ca ministru de interne, dar și-a păstrat calmul atunci când laburiștii au ridicat problema străinilor bogați care plătesc puține taxe.

Soția lui Sunak – fiica unui miliardar indian – a declarat la începutul acestui an că va începe să plătească impozite în Marea Britanie pentru veniturile sale din străinătate, după ce presa a relatat că aceasta avea statutul de “non-dom”, într-o perioadă în care Sunak creștea impozitele pentru gospodării.

Starea de spirit din băncile conservatoare s-a transformat față de săptămâna trecută, când predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, s-a luptat în timpul celei de-a treia și ultima întrebări adresate primului ministru, după ce credibilitatea ei a fost distrusă de o serie de răsturnări de situație.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies