7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiVIDEO: NATO și UE lansează un grup operativ pentru protecția infrastructurii

VIDEO: NATO și UE lansează un grup operativ pentru protecția infrastructurii

Uniunea Europeană și NATO au anunțat miercuri (11 ianuarie) lansarea unui nou grup operativ care vizează îmbunătățirea protecției infrastructurilor critice înaintea unei reuniuni privind securitatea și apărarea.

Anunțul comun al alianței militare și al blocului cu 27 de membri a fost făcut după ce o anchetă privind scurgerile la cele două conducte de gaz Nord Stream în partea daneză a Mării Baltice, a arătat că daunele au fost cauzate de „explozii puternice”.

Înaintea unei reuniuni de lucru între cele două organizații, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că noul grup operativ va încerca să „identifice principalele amenințări la adresa infrastructurii noastre critice”.

Șefa executivului UE a adăugat că întâlnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va concentra, de asemenea, pe îmbunătățirea interoperabilității forțelor armate ale celor două organizații.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă