4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO - Khamenei, lider suprem al Iranului: "Moartea lui Amini este un...

VIDEO – Khamenei, lider suprem al Iranului: „Moartea lui Amini este un incident amar”

În primele sale remarci referitoare la moartea femeii de 22 de ani după ce a fost arestată pentru că purta haine considerate nepotrivite religiei islamice, liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei a acordat sprijinul său deplin forțelor de securitate care se confruntă cu protestele declanșate de moartea lui Amini, comentarii care ar putea anunța o represiune mai dură pentru a reprima tulburările la mai mult de două săptămâni de la moartea acesteia.

Forțele de securitate, inclusiv poliția și miliția voluntară Basij, au condus o campanie de reprimare a protestelor, cu mii de persoane arestate și sute de răniți, potrivit grupurilor de apărare a drepturilor, care au evaluat numărul de morți la peste 130.

Autoritățile iraniene au raportat că mulți membri ai forțelor de securitate au fost uciși în timpul tulburărilor, care s-au transformat în cea mai mare manifestație de opoziție față de autoritățile iraniene din ultimii ani, mulți dintre ei cerând sfârșitul a peste patru decenii de guvernare clericală islamică.

Khamenei a acuzat Statele Unite și Israelul – adversarii înverșunați ai Republicii Islamice – de orchestrarea tulburărilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ungaria, în criză de benzină și motorină la pompe

Guvernul Victor Orban a renunțat la plafonul de preț pentru carburanți, impus în luna noiembrie 2021, pe fondul crizei provocate de lipsa importurilor și...

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...

Ungaria, în criză de benzină și motorină la pompe

Guvernul Victor Orban a renunțat la plafonul de preț pentru carburanți, impus în luna noiembrie 2021, pe fondul crizei provocate de lipsa importurilor și...
Ultima oră
Pe aceeași temă