27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeVideoVIDEO: Japonia e în alertă, în timp ce Coreea de Nord avertizează...

VIDEO: Japonia e în alertă, în timp ce Coreea de Nord avertizează că va lansa un satelit

Japonia și-a pus luni în alertă sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice, promițând să doboare orice proiectil care îi amenință teritoriul, după ce Coreea de Nord a anunțat lansarea iminentă a unui satelit.

Coreea de Nord susține că a finalizat primul său satelit militar de spionaj, iar liderul Kim Jong Un a aprobat ultimele pregătiri pentru lansare.

Analiștii spun că satelitul face parte dintr-un program de tehnologie de supraveghere, care include drone și are ca scop să ajute Coreea de Nord, înarmată nuclear, să lovească ținte în caz de război.

Ministerul japonez al Apărării a precizat că va folosi rachetele sale Standard Missile-3 (SM-3) sau Patriot Missile PAC-3 pentru a distruge o rachetă nord-coreeană.

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că o astfel de lansare ar fi o încălcare gravă a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU care condamnă activitatea nucleară și de rachete a Coreei de Nord.

Coreea de Sud a cerut, de asemenea, Nordului să renunțe la lansarea planificată.

Și ministrul de externe al Chinei a făcut apel la dialog pentru a atenua tensiunile în creștere.

Coreea de Nord a efectuat o serie de lansări de rachete și teste de armament în ultimele luni, inclusiv o nouă rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid.

Japonia se așteaptă ca Pyongyang să lanseze racheta care transportă satelitul său deasupra lanțului insular din sud-vest, așa cum a făcut în 2016, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Pastila pentru suflet – Pilda zilei de 1 octombrie: “Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 1 octombrie: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut"Un călător mergea odată printr-un ţinut cald,...

Cutremur, duminică dimineața, în Vrancea

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 3:39 în județul Vrancea.Sismul a avut magnitudinea 2,1 și...

Motivul pentru care astăzi trebuie să bei o cafea în plus

Ziua Internațională a Cafelei a fost stabilită de Organizația Internațională a Cafelei în 2015, cu scopul de a aduce un omagiu fermierilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies