19.5 C
Bucharest
Saturday, 27 May 2023
HomeInternaționalVIDEO: Învățând de la Ucraina, Taiwanul prezintă noi drone

VIDEO: Învățând de la Ucraina, Taiwanul prezintă noi drone

Taiwanul a prezentat noi modele de drone militare de producție internă, afirmând că acestea sunt esențiale pentru capacitatea sa de “război asimetric”, pentru ca forțele sale să fie mai agile în cazul în care vor trebui să se confrunte cu o armată chineză mult mai mare.

Învățând din actualul război din Ucraina, Taiwanul a simțit că are nevoie să-și consolideze apărarea.

Țara spune că dronele sunt esențiale pentru îmbunătățirea capacității sale de “război asimetric”, unde resursele între cei implicați într-un conflict sunt inegale.

Ei speră că tehnologia va spori agilitatea forțelor sale, în cazul în care vor trebui să se confrunte vreodată cu armata mult mai mare a Chinei.

China, care nu a renunțat niciodată la utilizarea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său, a intensificat activitatea militară în apropierea insulei guvernate democratic, în încercarea de a o forța să accepte suveranitatea chineză.

Forțele armate ale Taiwanului sunt bine echipate, dar sunt încă eclipsate de cele ale Chinei.

Cele mai recente modele de drone produse pe plan intern au fost expuse la Institutul Național de Știință și Tehnologie Chung-Shan, deținut de armată.

“Utilizarea îndrăzneață este una dintre opțiunile pe care le avem la dispoziție. Acesta este motivul pentru care Ministerul Apărării a introdus UAV-urile comerciale și militare de calitate pentru uz militar. Sper ca trupele noastre naționale să se familiarizeze cu această armă de război asimetric și să le folosească cu încredere”, spune Chi Li-Pin, director al Diviziei de cercetare a sistemelor aeronautice din cadrul organizației.

Armata taiwaneză a anunțat un parteneriat cu companii care vizează producerea a 3.000 de drone anul viitor.

Ministerul Apărării din Taiwan susține că China și-a trimis dronele în zone apropiate de insulă pentru a testa reacțiile.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Celine Dion își anulează viitoarele concerte. “Are dureri mari!”

Celine Dion a anunțat că anulează turneul său "Courage World Tour" și "probabil că nu va mai pleca niciodată în turneu", a declarat, vineri,...

Unul din cele mai proeminente partide pro-democrație din Hong Kong și-a anunțat autodizolvarea

Partidul Civic, unul dintre cele mai proeminente partide ale mişcării pro-democrație din Hong Kong, şi-a votat sâmbătă autodizolvarea din cauza lipsei unei conduceri după...

Camera Deputaților achiziționează noi sisteme de control antitero de peste 3 milioane de lei

Camera Deputaților cumpără sisteme de control antitero, în valoare de peste 3 milioane de lei. Motivul este că sistemele actuale sunt vechi de peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă