18.9 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeMediuVIDEO: Incendiul de la groapa de gunoi din Gaza ar putea dura...

VIDEO: Incendiul de la groapa de gunoi din Gaza ar putea dura zile întregi

Oficialii din Gaza au cerut ajutor pentru a stinge un incendiu care a izbucnit într-un depozit de deșeuri dintr-un sat de la granița cu Israel, spunând că ar putea dura zile întregi și ar putea provoca “o catastrofă ecologică”.

Șeful Departamentului de Sănătate și Mediu, Abdelraheem Abulkumboz, a declarat că echipa nu are echipamentul necesar pentru a face față situației în mod eficient.

Un nor mare de fum greu s-a ridicat pe cer la căderea nopții de joi și a continuat până vineri (3 martie), iar în tot orașul Gaza se simțea un miros puternic de gunoi ars.

Incendiul a izbucnit “în partea de est a unei gropi de gunoi din Juhr al-Deek, la sud-est de orașul Gaza, în apropiere de gardul de separare, din motive care nu au fost încă confirmate”, a precizat Gaza într-un comunicat de presă.

“Ne temem că incendiul s-ar putea răspândi în întreaga groapă de gunoi și ar putea duce la o catastrofă ecologică”.

Echipajele locale de pompieri nu au avut capacitatea de a face față incendiului, a adăugat aceasta. Autoritatea a făcut apel la organizațiile internaționale să ajute la stingerea incendiului și la presiunea internațională asupra Israelului pentru a ridica blocada și a permite accesul echipamentelor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies