2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Ierusalim - Atac armat asupra unui autobuz plin cu evrei

VIDEO: Ierusalim – Atac armat asupra unui autobuz plin cu evrei

Un bărbat înarmat a rănit duminică șapte persoane care se aflau la bordul unui autobuz ce transporta evrei în Orașul Vechi din Ierusalim, au declarat poliția israeliană și martori. Un paramedic pe nume Shalom Avitan și șoferul autobuzului, Daniel Kanyevski, au descris incidentul pentru Reuters.

Trăgătorul s-a predat ulterior autorităților israeliene. Presa israeliană a relatat că atacatorul era un palestinian din Ierusalimul de Est.

Orașul Vechi adăpostește locuri sfinte pentru evrei, musulmani și creștini și se numără printre zonele în care foarte mulți turiști sunt prezenți. Israelul consideră că tot Ierusalimul este capitala sa – un statut nerecunoscut la nivel internațional.

Atacul a avut loc la primele ore ale zilei de duminică, în timp ce evreii plecau de la ritualurile de la Zidul Plângerii, care marchează sfârșitul Sabatului.

De asemenea, o femeie gravidă a fost împușcată direct în stomac și i s-a făcut cezariană de urgență, copilul aflându-se într-o stare stabilă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă