18.8 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeVideoVIDEO: Erdogan a depus jurământul pentru al treilea mandat prezidențial în Turcia

VIDEO: Erdogan a depus jurământul pentru al treilea mandat prezidențial în Turcia

Președintele turc Tayyip Erdogan a depus jurământul pentru un nou mandat prezidențial, după ce a fost reales la sfârșitul săptămânii trecute, extinzându-și astfel domnia.

“Eu, în calitate de președinte, jur pe onoarea și integritatea mea în fața marii națiuni turce și a istoriei să protejez existența și independența statului”, a declarat Erdogan în timpul unei ceremonii la parlamentul din Ankara, care a fost transmisă în direct.

Erdogan, cel mai longeviv lider al Turciei, a obținut o susținere de 52,2% în turul al doilea tur de scrutin din 28 mai. Victoria sa electorală a sfidat majoritatea sondajelor de opinie și a venit în pofida unei crize a costului vieții care a fost considerată a fi afectat perspectivele sale.

Noul său mandat de cinci ani îi permite lui Erdogan să continue politicile din ce în ce mai autoritare care au polarizat țara, membră NATO, dar i-au consolidat poziția de putere militară regională.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Când se instalează ASTENIA de toamnă și cum o putem trata

Factorii care pot contribui la instalarea asteniei de toamnă sunt multipli. Pe timpul zilei, durata de lumină scade, iar temperaturile la fel, ceea ce face...

Unui elev de liceu din Cluj i-a explodat telefonul mobil în timpul unui curs

Momentul a fost filmat de un alt copil. În imagini se vede cum în doar câteva secunde toată sala de clasă s-a umplut...

Guvernul își bate joc de români cu majorarea salarială. Pentru fiecare leu în plus în buzunar, statul încasează trei lei

Principala problemă este legată de majorarea salariului, la pachet cu eliminarea unei scutiri de taxe.  ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies