23.7 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeInternaționalVIDEO: "Duceți-vă acasă!", le spun computerele muncitorilor din India

VIDEO: “Duceți-vă acasă!”, le spun computerele muncitorilor din India

Un start-up indian contracarează tendința de prelungire a programului de lucru prin blocarea calculatoarelor la sfârșitul zilei cu un mesaj pop-up. “Vă rugăm să mergeți acasă”, spune acesta.

Un start-up indian luptă împotriva orelor suplimentare prin blocarea calculatoarelor și trimiterea angajaților acasă cu un mesaj pop-up.

“Vă rugăm să mergeți acasă!”, se arată în mesajul lucrătorilor de la Softgrid Computers, avertizându-i că sistemul se va închide odată ce orele lor de birou s-au terminat.

Angajații au fost șocați la început.

Șeful departamentului de management, Mohammad Ali Fanee, spune că majoritatea erau obișnuiți să lucreze în companii în care aveau nevoie de permisiune pentru a ponta.

“Noi credem în echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Credem că atunci când ești fericit cu familia ta, lucrezi destul de bine.”

Angajații firmei cu sediul în Indore – care sunt în jur de 40 – spun că dorm mai bine și sunt mai motivați.

Munca cu program prelungit ucide sute de mii de oameni pe an, a declarat Organizația Mondială a Sănătății în 2021, o tendință care s-a agravat în timpul crizei din domeniul sănătății.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Josep Borrell: Rusia va accepta negocieri doar în cazul că va câștiga războiul din Ucraina

Josep Borrell a declarat recent că Rusia va accepta negocieri doar în cazul în care va câștiga războiul din Ucraina. „ Eu observ clar că...

Un bărbat a fost arestat preventiv la Ploiești pentru o cultură de cannabis aflată în subsolul unei clădiri

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru introducere în ţară şi trafic de droguri de risc, anchetatorii din Ploieşti depistând, în urma unei percheziţii,...

Premierul Ciucă l-a demis pe șeful Vămilor. Șefii ANAF și ANRM au demisionat singuri

Pe final de mandat în fruntea Guvernului, premierul Ciucă operează câteva schimbări majore în conducerea instituțiilor de stat, cea mai recentă schimbare fiind cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă