4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Coreea de Sud și SUA organizează un exercițiu cu rachete după...

VIDEO: Coreea de Sud și SUA organizează un exercițiu cu rachete după testul Coreei de Nord

Coreea de Sud și armata americană au efectuat exerciții cu rachete ca răspuns la lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice deasupra Japoniei, în timp ce Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite se pregătește să se reunească în legătură cu cel mai lung test cu rază de acțiune al Pyongyangului.

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a testat marți o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune (IRBM) mai departe ca niciodată, trimițând-o deasupra Japoniei pentru prima dată în ultimii cinci ani și determinând un avertisment pentru locuitorii din această țară să se pună la adăpost.

Trupele sud-coreene și americane au tras o salvă de rachete în mare ca răspuns, a declarat miercuri Statul Major al Coreei de Sud, iar aliații au organizat anterior un exercițiu de bombardament cu avioane de luptă în Marea Galbenă.

Armata a confirmat separat că o rachetă sud-coreeană Hyunmoo-2 a eșuat la scurt timp după lansare și s-a prăbușit în timpul exercițiului, dar că nimeni nu a fost rănit.

Armata sud-coreeană a declarat că racheta avea la bord un focos, dar nu a explodat, și și-a cerut scuze pentru că a provocat îngrijorarea locuitorilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Horoscop 7 decembrie: Luna plină aduce schimbări

Berbec: Luna Plină poate aduce la suprafață sentimente care trebuie exprimate, iar modul în care expuneți lucrurile este esențial. Cu toate acestea, cu Marte...

Rusia a adus sisteme antirachetă mobile în insulele Kurile, lângă Japonia

Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia...
00:01:01

Fanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de la Cupa Mondială

Fanii Spaniei au fost lăsați în lacrimi marți (6 decembrie) după ce echipa lor a ieșit de la Cupa Mondială, la penalty-uri în fața...
Ultima oră
Pe aceeași temă