15.6 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăSportVIDEO: CIO recomandă revenirea sportivilor ruși în competiții

VIDEO: CIO recomandă revenirea sportivilor ruși în competiții

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a emis marți, 29 martie, recomandări pentru revenirea treptată la competițiile internaționale a sportivilor ruși și belaruși în calitate de neutri, președintele Thomas Bach afirmând că participarea lor „funcționează” în pofida războiului din Ucraina.

Recomandările comisiei executive a CIO se referă la revenirea acestor sportivi la competițiile internaționale, dar nu și la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, unde va fi luată o decizie separată, la o dată ulterioară.

Recomandările au declanșat însă reacții furioase din partea țărilor care se opun participării ruse și belaruse, precum și din partea Rusiei, al cărei șef al Comitetului Olimpic, Stanislav Pozdnyakov, le-a calificat drept „absolut inacceptabile”.

Bach a declarat într-o conferință de presă după reuniunea CIO: „În primul rând, ceea ce este poate cel mai important, ceea ce s-a schimbat, este că participarea sportivilor cu pașapoarte rusești și belarusești la competiții și la competiții internaționale, funcționează.”

El a precizat că printre recomandările pe care organizatorii de evenimente și federațiile sportive trebuie să le urmeze se numără faptul că sportivii ruși și belaruși pot concura doar ca neutri, fără steag sau imn.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de...

Românii au tendința de a fi reticenți la riscuri financiare și le lipsește educația și cultura financiară

Românii au o cultură scăzută pentru investiții pe piața de capital și sunt reticenți la riscuri financiare. În general, în România, piața bursieră nu...

Prețul grâului și al porumbului a crescut după distrugerea barajului din Ucraina

Prețul grâului și al porumbului a crescut marți dimineață, după ce distrugerea barajului din Ucraina a stârnit îngrijorare cu privire la aprovizionarea cu alimente...
Ultima oră
Pe aceeași temă