21.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăCoronavirusVIDEO: China și-a redeschis granițele pentru turiști, pentru prima dată de când...

VIDEO: China și-a redeschis granițele pentru turiști, pentru prima dată de când au fost impuse restricții de călătorie COVID-19

China și-a redeschis granițele pentru turiștii internaționali pentru prima dată de când au fost impuse restricții de călătorie la începutul pandemiei COVID-19, în martie 2020.

Pentru prima dată din martie 2020, China a ridicat restricțiile impuse de pandemie asupra călătoriilor în străinătate și și-a redeschis granițele pentru turiștii internaționali.

Înlăturarea restricțiilor marchează deznodământul final al controversatei politici zero-COVID a țării.

În ultimii ani, aceasta i-a protejat pe cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei de virus, dar i-a și izolat de restul lumii.

Acum, călătorii care sosesc nu vor mai trebui să intre în carantină, ci doar să prezinte un test PCR negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

La Aeroportul Internațional Beijing Capital, reuniunile mult așteptate în sala de sosiri, care ar fi fost imposibile cu doar o zi în urmă, sunt în sfârșit o realitate.

„Fiica noastră vine astăzi pentru că nu mai există carantină. Noi suntem încântați că China a eliminat politica de carantină și de aceea a ales acest zbor pentru astăzi, deoarece este prima zi în care oamenii pot coborî direct din avion și se pot duce acasă”, spune Profesorul de la Universitatea de Relații Internaționale din Beijing, John.

Investitorii speră ca redeschiderea să revigoreze o economie de 17 trilioane de dolari care suferă cea mai mică creștere din aproape jumătate de secol.

Aproximativ 2 miliarde de călătorii sunt așteptate în acest sezon, aproape dublu față de anul trecut.

Dar inversarea bruscă a politicii a declanșat un val masiv de infecții care copleșește unele spitale și provoacă întreruperi în afaceri.

Mai multe guverne, îngrijorate de actualul vârf COVID din China, au impus restricții asupra călătorilor care pleacă în străinătate.

Relaxarea restricțiilor vine după proteste istorice împotriva politicii COVID a Chinei, care a presupus teste frecvente, restricții de circulație și închideri în masă care au afectat puternic a doua economie a țării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Victimele infracţiunilor vor putea solicita vouchere în limita a cinci salarii de bază

Victimele infracţiunilor vor putea solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere, pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 471: AIEA, despre situația centralei Zaporojie, după avarierea barajului

Centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei continuă să pompeze apă din barajul Kahovka pentru a răci combustibilul şi a evita un accident, a anunţat...

Victimele infracţiunilor vor putea solicita vouchere în limita a cinci salarii de bază

Victimele infracţiunilor vor putea solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere, pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă