16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeVideoVIDEO: Cel puțin șase morți. O ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în...

VIDEO: Cel puțin șase morți. O ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în Canalul Mânecii

Cel puțin șase persoane au murit și alte zeci au fost salvate după ce o ambarcațiune cu migranți care încerca să traverseze Canalul Mânecii dinspre Franța s-a răsturnat sâmbătă dimineață, au anunțat autoritățile locale.

Autoritățile spun că cel puțin șase persoane au murit și zeci au fost salvate după ce o ambarcațiune cu migranți care încerca să traverseze Canalul Mânecii dinspre Franța s-a răsturnat.

Un primar local a declarat că o vastă operațiune de salvare a fost lansată în jurul orei locale 6 a.m., în timp ce zeci de ambarcațiuni de migranți încercau să traverseze în același timp.

Mai multe dintre cadavre au fost găsite în apropierea orașului de coastă Sangatte, a adăugat el.

Șeful societății naționale franceze locale de salvare maritimă este Jean-Pierre Finot.

“Erau în dificultate”, a spus el. “A existat problema răului de mare, iar bărcile sunt pur și simplu supraîncărcate”.

Aproape 60 de migranți au fost salvați de bărci de salvare franceze și britanice și au fost aduși pe țărmurile franceze sau britanice, a declarat prefectura maritimă.

Operațiunile de căutare și salvare erau încă în desfășurare în Canalul Mânecii, între Franța și Marea Britanie, sâmbătă după-amiază.

Este una dintre cele mai aglomerate rute de navigație din lume, iar curenții sunt puternici, ceea ce face ca traversarea cu bărci mici să fie periculoasă.

Mai mulți migranți au fost văzuți debarcând de pe o navă a forțelor de frontieră britanice în Dover sâmbătă dimineața.

Paza de coastă britanică a declarat că toți cei aflați la bordul unei alte ambarcațiuni mici au fost salvați într-un incident separat sâmbătă.

De obicei, traficanții de persoane supraîncarcă bărcile șubrede.

Cifrele guvernului britanic arată că numărul migranților care au traversat Canalul Mânecii de la începutul anului 2018 a depășit 100.000 săptămâna aceasta.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...

Zeci de percheziții în mai multe județe – Operațiune masivă a autorităților

”La data de 1 octombrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, efectuează 44...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies