23.8 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeȘtirile zileiVIDEO: Căștile Vision Pro de la Apple. Costă 3.499 de dolari

VIDEO: Căștile Vision Pro de la Apple. Costă 3.499 de dolari

Apple a prezentat căștile pentru realitate augmentată, numite Vision Pro. Specialiștii sunt de părere că este un pariu riscant și intră pe o piață dominată de Meta.

“Vă prezentăm Apple Vision Pro”, spune Tim Cook, CEO Apple

Apple a prezentat căștile sale de realitate augmentată extrem de așteptate – cel mai riscant și cel mai mare pariu al său de la debutul iPhone-ului, în urmă cu mai bine de un deceniu.

Vision Pro reprezintă o provocare directă pentru linia Meta de dispozitive de realitate mixtă și virtuală.

Vision Pro de la Apple costă de peste trei ori mai mult decât căștile Meta.

“Este primul produs Apple prin care te poți uita. Vision Pro pare familiar, dar este complet nou. Poți vedea, auzi și interacționa cu conținutul digital ca și cum s-ar afla în spațiul tău fizic,” spune Tim Cook.

Apple a dezvăluit publicului prima cască de realitate mixtă. Apple Vision Pro permite ca navigarea şi comenzile să fie făcute direct cu mâinile şi ochii, iar introducerea textului se va realiza fie “scriind în aer”, fie prin comenzi vocale. 

O mare diferență față de căștile Meta o reprezintă faptul că dispozitivul are și un afișaj exterior care arată ochii utilizatorului persoanelor din lumea exterioară.

Ecranul exterior se întunecă atunci când utilizatorul este complet imersat într-o lume virtuală.

Pentru utilizări profesionale, Apple a arătat cum căștile pot fi folosite cu un trackpad și o tastatură pentru a funcționa ca un computer tradițional cu mai multe ecrane.

În afară de căști, Apple a prezentat, de asemenea, o serie de produse și caracteristici noi, inclusiv un MacBook Air de 15 inchi, un cip puternic numit M2 Ultra și îmbunătățiri ale software-ului iOS și ale funcției de autocorectare.

Acțiunile producătorului de iPhone au crescut cu 2%, atingând un nivel record înainte de lansare, dar titlurile au încheiat în ușoară scădere după anunț.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Top produse pentru curățenia și igiena business-ului tău!

Succesul și eficacitatea curățeniei și igienei business-ului tău depind în mare măsură de produsele de curățare folosite, de pregătirea precisă a soluțiilor și de...

Marius Ghilezan – Decriptările ultimului sondaj de opinie: Lebăda neagră se antrenează în ferme străine

PSD rămâne în continuare partidul favorit al românilor, AUR e în creștere, PNL, în scădere, relevă ultimul sondaj Sociopol, instituție condusă de Mirel...

S-ar putea să nu văd al doilea copil cum își face rostul… Doamna Pascu comandă…

"Ma tem pentru ca e posibl, posibi.  La Mihai Pascu ma astept la orice, dar e posibil sa nu apuc sa vad si...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies