4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Bolsonaro duce o luptă electorală dură după patru ani grei în...

VIDEO: Bolsonaro duce o luptă electorală dură după patru ani grei în Brazilia

După ce a gestionat greșit pandemia COVID-19 și nu a reușit să ridice standardele de viață pentru mulți brazilieni, președintele brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, se confruntă acum cu ceva de neconceput: o posibilă înfrângere în primul tur în fața celui mai disprețuit rival al său, fostul președinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

Fostul lider brazilian Luiz Inacio Lula da Silva părea să aibă un avantaj incontestabil în ultima linie dreaptă a alegerilor prezidențiale din țară, sondajele de opinie arătând că l-ar putea învinge pe actualul președinte Jair Bolsonaro în primul tur duminică.

Dacă Lula obține peste 50% din voturi, ar putea evita un tur de scrutin la 30 octombrie, ceea ce ar însemna un sfârșit rapid pentru Bolsonaro, de extremă dreapta.

Actualul președinte, care vorbește dur, a fost ales în 2018 pe baza promisiunilor de a curăța politica braziliană și de a moderniza economia.

Dar, după ce a gestionat greșit o criză globală de sănătate și nu a reușit să ridice standardele de viață pentru mulți brazilieni, Bolsonaro se confruntă cu o posibilă înfrângere în primul tur în fața lui Lula, rivalul său cel mai disprețuit.

„Am impresia că realegerea președintelui Bolsonaro este foarte dificilă. Am impresia că va pierde alegerile, nu știu sigur dacă în primul sau în al doilea tur. Cred că va fi într-un al doilea tur de scrutin, dar vor fi alegeri dificile, foarte contestate”, spune Jose Luiz Niemeyer de la universitatea privată de cercetare IBMEC din Brazilia.

Bolsonaro a pus la îndoială în mod repetat – și fără temei – sistemul de vot din Brazilia, în timp ce se confruntă cu perspectiva de a fi primul președinte din istorie al țării care pierde o campanie de realegere.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Majestatea Sa Custodele Coroanei Române și-a luat angajamentul ca Republica Moldova să urmeze calea României în NATO și în UE

La Seara Regală în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la București, ce a fost găzduită la Sala Tronului de la Palatul Regal, Majestatea Sa Custodele...

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...

România caută soluții pentru securitatea la Marea Neagră la Ankara

România a fost constant preocupată să identifice soluții pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă