22.2 C
București
vineri, 26 mai 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Bill Gates este optimist, chiar dacă obiectivul de 1,5 grade celsius...

VIDEO: Bill Gates este optimist, chiar dacă obiectivul de 1,5 grade celsius este imposibil de atins

Dezvoltatorul de software Bill Gates a declarat într-un interviu video pentru Reuters că rămâne „optimist” în ceea ce privește inovarea în domeniul climei, chiar și atunci când obiectivul de 1,5 grade celsius al Acordului de la Paris nu mai este realizabil.

Având în vedere „amploarea globală a economiei noastre industriale… va trebui să facem eforturi uluitoare pentru a rămâne sub 2 grade”, a spus el.

Dar Gates este optimist în ceea ce privește inovarea în domeniul climei. A bifat numeroase domenii care avansează în domeniul tehnologiilor cu emisii reduse de carbon, cu finanțare de la Breakthrough Energy Group, pe care Gates l-a fondat în 2015.

Gates a investit peste 2 miliarde de dolari în tehnologiile climatice, inclusiv captarea directă a aerului, energia solară și fisiunea nucleară. Compania de fisiune, TerraPower, aflată sub umbrela Breakthrough, își propune să aibă un reactor demonstrativ în funcțiune până în 2030.

Gates a vorbit cu Reuters înainte de publicarea scrisorii sale anuale – reflectând asupra anului 2022 și descriind ceea ce îl entuziasmează cel mai mult în anul care urmează.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Albirea profesionala a dintilor: cum are loc si care sunt avantajele acesteia

Dr. Iulia Velicu – Dental Hygiene Center Un zâmbet strălucitor și dinți albi sunt considerate semne ale unei sănătăți dentare excelente și contribuie la o...

Avertizare cod galben de furtuni și averse în mare parte din țară. HARTA

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil în cea mai mare parte a ţării, vineri. Avertizarea intră în vigoare la ora...

Monica Niculescu, eliminată în semifinalele probei de dublu de la Rabat

Perechea româno-japoneză Monica Niculescu/Makoto Ninomiya a fost învinsă de cuplul americano-rus Sabrina Santamaria/Iana Sizikova, cu 1-6, 6-4, 12-10, joi, în semifinalele probei de dublu...
Ultima oră
Pe aceeași temă