9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Biden va vizita California în timp ce furtunile puternice se opresc

VIDEO: Biden va vizita California în timp ce furtunile puternice se opresc

Ploile care au lovit California timp de trei săptămâni au dispărut în cele din urmă luni, permițând statului să înceapă reparațiile îndelungate la drumuri și diguri, în timp ce Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden intenționează să inspecteze pagubele.

Statul poate începe acum reparațiile de lungă durată la digurile și drumurile avariate, cum ar fi cele din orașul Pescadero, situat pe coasta centrală.

Deși autoritățile au avertizat, noroiul și alunecările de pietre reprezintă încă un risc în zonele abrupte, deoarece solul rămâne saturat.

Președintele SUA, Joe Biden, va inspecta joi pagubele de pe coasta centrală a Californiei, a anunțat Casa Albă.

El se va întâlni cu primii respondenți, va vizita orașele afectate și „va evalua ce sprijin federal suplimentar este necesar”.

Această vizită vine după ce la începutul lunii a aprobat fonduri federale de urgență, iar sâmbătă a autorizat un ajutor major în caz de dezastru pentru comitatele Merced, Sacramento și Santa Cruz.

Sistemele meteorologice de tip „râu în cer” au inundat statul cu nouă ploi torențiale la rând din 26 decembrie.

De asemenea, au lovit zonele muntoase din Sierra Nevada și au determinat închiderea drumurilor.

Meteorologii se așteaptă ca marți și miercuri o altă furtună să aducă ploi moderate.

Oficialii de stat au declarat că, în rest, California se poate aștepta la condiții uscate pentru restul lunii ianuarie.

Deși furtunile au umplut unele lacuri, cum ar fi cel din Santa Barbara, aproape întregul stat rămâne în condiții de secetă moderată sau severă.

Oficialii îi îndeamnă pe californieni să continue să conserve apa, spunând că nivelurile rezervoarelor sunt încă sub media pentru această perioadă a anului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 392: Kievul obține ajutor de 15,6 mil. dolari de la FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean pentru punerea în practică a unui plan de ajutorare...

Încă 30 de zile de arest pentru frații Tate

Tribunalul Bucureşti a admis miercuri cererea DIICOT de prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pe numele fraţilor Andrew şi...

Rusia și China sunt îngrijorate de prezența în creștere a NATO în Asia

Rusia şi China sunt preocupate de prezența în creştere a NATO în Asia, afirmă preşedinţii Vladimir Putin şi Xi Jinping într-o declaraţie comună semnată...
Ultima oră
Pe aceeași temă