24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Biden spune că "nu este îngrijorat" de manevrele militare chinezești

VIDEO: Biden spune că „nu este îngrijorat” de manevrele militare chinezești

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că nu este îngrijorat de Taiwan, dar că este preocupat de acțiunile Chinei în regiune, după vizita președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, la Taipei.

„Sunt îngrijorat de faptul că se mișcă mai mult ca până acum. Dar nu cred că va fi ceva mai mult”, a declarat Biden ca răspuns la întrebarea unui reporter despre exercițiile militare chinezești în apropierea Taiwanului.

China a anunțat luni noi exerciții militare în mările și spațiul aerian din jurul Taiwanului, la o zi după ce era programată încheierea celor mai mari exerciții din istorie, pentru a protesta față de vizita de săptămâna trecută a lui Pelosi pe insulă.

Întrebat dacă a considerat că decizia lui Pelosi de a vizita insula autonomă disputată a fost o „mișcare înțeleaptă”, Biden a răspuns: „A fost decizia ei”.

China consideră că Taiwanul face parte din teritoriul său și nu a renunțat niciodată la folosirea forței pentru a-l aduce sub controlul său.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă