4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Biden - "Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA"

VIDEO: Biden – „Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA”

Președintele Joe Biden a declarat vineri (30 septembrie) că distrugerile provocate în Florida de uraganul Ian sunt printre cele mai grave din istoria Statelor Unite și a ordonat să se ia toate măsurile posibile pentru a salva vieți.

„Abia acum începem să vedem amploarea acestor distrugeri. Probabil că pagubele sunt printre cele mai grave … din istoria națiunii”, a declarat Biden reporterilor.

De asemenea, el a declarat că guvernul federal va acoperi 100% din costurile pentru curățarea molozului masiv lăsat în urma uraganului, în comitatele afectate de furtună.

Vineri, uraganul Ian s-a îndreptat spre Carolina de Sud, la o zi după ce a distrus peninsula Floridei, distrugând o autostradă și lăsând mii de oameni blocați de-a lungul coastei Golfului din acest stat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Daniel Băluță face plângere penală șoferului care a făcut accident în Pasajul Unirea

Ghinionul conducătorului bolidului, care a încercat să treacă de pe o bandă pe alta, fiind grăbit, se va trezi cu un dosar penal, făcut...

Mai multe irizaţii petroliere au apărut pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri

Autorităţile au identificat irizații petroliere pe Dunăre, care se întind pe o lungime de 6 kilometri, informează marţi seara Administraţia Naţională Apele Române. „Poluare cu...

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...
Ultima oră
Pe aceeași temă