7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Barack Obama a avertizat că "mai mulți oameni vor fi răniți"...

VIDEO: Barack Obama a avertizat că „mai mulți oameni vor fi răniți” dacă nu se schimbă climatul politic din SUA

Fostul președinte democrat, Barack Obama, a avertizat marți (1 noiembrie) că „mai mulți oameni vor fi răniți” dacă nu se schimbă climatul politic din SUA, după ce soțul președintei Camerei Reprezentanților a fost atacat de un bărbat cu un ciocan.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost acuzat că a pătruns vineri în locuința președintelui Nancy Pelosi și, în absența acesteia, l-a atacat pe soțul ei, Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, fracturându-i craniul și provocându-i alte răni. Suspectul a pledat nevinovat pentru tentativă de omor și o serie de alte acuzații din partea statului.

Aflat în campanie pentru candidații democrați din Nevada, Obama și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la „această erodare a civilității și a normelor democratice de bază”, într-o țară în care susținătorii fostului președinte republican Donald Trump, au atacat violent Capitoliul SUA în încercarea de a anula rezultatele alegerilor din 2020.

„Acest obicei din ce în ce mai mare de a demoniza adversarii politici creează un climat periculos”, a spus Obama, reproșând oficialilor aleși care nu reușesc să respingă violențele, să le ia în derâdere sau să inflameze situația cu o retorică aprinsă.

„Dacă acesta este mediul pe care îl creăm, mai mulți oameni vor fi răniți”, a spus Obama.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Chirie uriașă pentru locuința ambasadoarei României la Londra

Chiria achitată de statul român pentru locuința fostei directoare a ICR Londra este doar una simbolică față de cât plătește pentru reședința ambasadorului României în...

Profesorii protestează, Guvernul scapă de legi

Angajații din sistemul de învățământ preuniversitar au făcut gălăgie în fața Palatului Victoria, dar guvernanții nu au urechi să-i audă. În școala românească e sărăcie...

Premierul Nicolae Ciucă este într-o vizită de lucru în Regatul Suediei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă efectuează, vineri, o vizită de lucru la Stockholm, în cadrul căreia are programate întâlniri cu premierul suedez, Ulf Kristersson, şi cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă