21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalVIDEO: Balonul-spion - Statele Unite ar putea lua măsuri împotriva unor entități...

VIDEO: Balonul-spion – Statele Unite ar putea lua măsuri împotriva unor entități chinezești

Statele Unite vor analiza posibilitatea de a lua măsuri împotriva entităților ce au legătură cu armata chineză care au sprijinit zborul unui balon spion chinezesc în spațiul aerian american săptămâna trecută, a declarat joi un înalt oficial al Departamentului de Stat.

Oficialul a adăugat că Washingtonul este convins că producătorul balonului chinez are o „relație directă” cu Armata Populară de Eliberare.

Casa Albă a reluat ideea că Washingtonul va lua măsuri, dar nu a precizat ce măsuri sunt luate în considerare.

FBI conduce eforturile de analiză a resturilor recuperate ale balonului și a declarat că a obținut doar probe fizice limitate.

Biroul a declarat că nu dispune încă de suficiente informații pentru a-și evalua capacitățile.

Dar sursa din cadrul Departamentului de Stat a declarat că imaginile de înaltă rezoluție ale balonului au arătat că acesta era capabil să efectueze operațiuni de colectare de informații de semnal.

Președintele Joe Biden a insistat, într-un interviu pentru Noticias Telemundo, că nu regretă că a doborât balonul mai devreme.

Spectacolul balonului chinezesc care a plutit în derivă deasupra Statelor Unite săptămâna trecută a provocat indignare politică la Washington.

Parlamentarii democrați și republicani au criticat aspru armata și administrația Biden pentru că nu au reușit să doboare balonul atunci când acesta a intrat pentru prima dată în spațiul aerian american, așteptând în schimb o săptămână pentru a face acest lucru.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că a fost vorba despre un balon meteorologic care a deviat de la curs și a acuzat Statele Unite de reacție exagerată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Vânzările Dacia au crescut în Marea Britanie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 16,7% în mai, la 145.204 unităţi, a zecea lună de creştere consecutivă, în urma...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 468: Barajul de lângă Herson, aruncat în aer

UPDATE, ora 09:42: Barajul peste Nipru de la Nova Kahovka din regiunea Herson a fost aruncat în aer noaptea trecută. Ministerul ucrainean de Interne a...

Casa Albă: Manevrele militare ale Chinei s-ar putea solda cu răniți

Manevrele militare ale Chinei, considerate drept "agresive" de Washington, s-ar putea solda în cele din urmă cu răniți, a avertizat luni Casa Albă, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă