26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeInternaționalVIDEO: Australia găsește o epavă a unei nave din cel de-Al Doilea...

VIDEO: Australia găsește o epavă a unei nave din cel de-Al Doilea Război Mondial

Ministrul australian al Apărării, Richard Marles, a declarat că a fost găsită epava unei nave comerciale japoneze, scufundată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nava SS Montevideo Maru s-a scufundat în iulie 1942, ucigând aproape 1.000 de soldați și civili australieni.

Exploratorii au găsit epava celui mai grav dezastru maritim din Australia. SS Montevideo Maru s-a scufundat în iulie 1942 în largul Filipinelor. Peste 1.000 de oameni – prizonieri de război australieni și civili din mai multe țări – au murit.

Nava comercială japoneză a fost torpilată de un submarin american, fără să știe că la bord se aflau prizonieri de război.

Căutările au fost conduse de o organizație non-profit de arheologie maritimă și de specialiști în prospecțiuni de mare adâncime.

“În această tragedie s-a înregistrat cea mai mare pierdere de vieți omenești australieni pe mare din istoria noastră. Și de atunci, absența unei locații a Montevideo Maru a reprezentat o afacere neîncheiată pentru familiile celor care și-au pierdut viața, până acum. Când, în sfârșit, aceste familii au o concluzie,” a spus Richard Marles, Ministrul australian al Apărării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:53

Zelenski se confruntă cu ambasadorul Rusiei la ONU

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a prezentat la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite-ONU, o dispută verbală fiind generată între el și oficiali ruși prezenți,...

România și-a pierdut busola prin blocarea dezbaterii publice și suprimarea libertății de exprimare

Am urmărit cu plăcere azi-dimineață acest fragment de talk show, înțelegând și eu, și alții, faptul că nu au sărit în barca puterii...

Mascații au dat buzna într-o primărie din județul Iași. Suspiciuni de CORUPȚIE pentru ocuparea unor posturi

În cursul zile de 21.09.2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă şi în baza ordonanţelor de delegare dispuse de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies