2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalVIDEO: Argentina, zguduită de tentativa de asasinat asupra vicepreședintelui

VIDEO: Argentina, zguduită de tentativa de asasinat asupra vicepreședintelui

Sute de mii de argentinieni au coborât vineri în piața principală a capitalei, în semn de solidaritate față de tentativa șocantă de asasinare a vicepreședintelui țării cu o zi înainte.

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzile din Argentina pentru a protesta împotriva unei tentative de asasinat împotriva vicepreședintelui țării.

Cristina Fernandez de Kirchner a scăpat nevătămată joi, după ce un bărbat a încercat să o împuște în cap. Din fericire, arma nu s-a descărcat.

Atacul a avut loc în fața casei lui Fernandez de Kirchner din Buenos Aires, unde sute de persoane se adunaseră pentru a o susține, în timp ce aceasta se confruntă cu un proces de corupție.

Autoritățile au arestat un suspect, un bărbat brazilian în vârstă de 35 de ani, dar nu au dezvăluit încă motivul atacului.

Vineri, pe străzile din Buenos Aires, a avut loc o manifestație de susținere pentru fostul președinte de stânga.

„Posibilitatea ca ceva să i se întâmple Cristinei (Fernandez) este de neconceput. Am fost salvați de ceva teribil. Nici măcar nu pot să înțeleg ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi omorât-o.”

Papa Francisc și Statele Unite s-au alăturat liderilor regionali în condamnarea atacului care a avut loc într-un moment de criză economică profundă în Argentina.

Președintele Argentinei, care a vizitat-o vineri pe Fernandez de Kirchner, a declarat că acesta a fost cel mai grav incident din țara sa de când a revenit la democrație, în urmă cu zeci de ani.

Fernandez de Kirchner este o figură divizivă care se confruntă în prezent cu potențiale acuzații de corupție legate de un presupus plan de deturnare a fondurilor publice în timp ce era președinte între 2007 și 2015.

Dacă va fi găsită vinovată, ea ar putea fi condamnată la 12 ani de închisoare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă