7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Ambasadorul Braziliei la ONU, "încrezător" că țara va trece peste revolte

VIDEO: Ambasadorul Braziliei la ONU, „încrezător” că țara va trece peste revolte

Ambasadorul Braziliei la ONU, Ronaldo Costa Filho, a condamnat cu fermitate, luni (9 ianuarie), revolta antidemocratică de duminică (8 ianuarie), cel mai grav atac la adresa instituțiilor braziliene de la restabilirea democrației în urmă cu patru decenii.

„Guvernul respinge în termenii cei mai fermi posibil violențele comise”, a declarat Filho reporterilor în fața Consiliului de Securitate al ONU.

„Suntem încrezători că forța instituțiilor braziliene ne va permite să depășim aceste incidente violente și regretabile de ieri, și ne va permite să mergem înainte în cadrul forței instituțiilor noastre democratice,” a mai spus acesta.

Filho a mai spus că țara sa este recunoscătoare pentru sprijinul internațional pe care l-a primit.

Luni (9 ianuarie), soldați brazilieni susținuți de poliție au desființat tabăra susținătorilor lui Bolsonaro din Brasilia. Polițiști echipați s-au adunat la tabăra din fața sediului armatei, în timp ce trupele au demontat corturile, au declarat martorii Reuters. Protestatarii au fost dispersați.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Serghei Lavrov va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în aprilie, lună în care Rusia...
00:00:33

Locuitorii din Toronto înfruntă o rară „ furtună  cu tunete”

Locuitorii canadieni din orașul Toronto au avut de înfruntat o rară „furtună cu tunete” ce a perturbat activitățile și viața în oraș. O furtună neobișnuită...

Jill Biden va lua parte la Nashville la un priveghi în memoria victimelor atacului armat

Prima Doamnă a Statelor Unite(SUA), Jill Biden, va participa miercuri seară la Nashville la un priveghi în memoria victimelor atacului armat de la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă