27.9 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023
AcasăInternaționalVicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește...

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din Emiratele Arabe Unite, șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, într-o aparentă încercare de a spori eforturile pentru a repara legăturile rupte cu aliații din Golful Arab.

Dorința Washingtonului de a îmbunătăți legăturile cu monarhiile din Golf vine într-o nouă urgență, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, care a evidențiat importanța producătorilor de petrol din Golf, deoarece Europa încearcă să-și reducă dependența energetică de Rusia, conform Reuters.

Kamala Harris a mers în Emiratele Arabe Unite cu cei mai importanți oficiali ai administrației SUA

Delegația Statelor Unite, condusă de vicepreședintele Kamala Harris, include aproape toți cei mai importanți asistenți ai securității naționale ai lui Biden, de la secretarii de stat și apărare și șeful Agenției Centrale de Informații până la oficiali de rang înalt de la Casa Albă.

Statele din Golf au refuzat până acum să ia parte în conflictul din Ucraina. Greii OPEC, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, au rezistat, de asemenea, solicitărilor de a crește producția pentru a ajuta la îmblânzirea prețurilor țițeiului care au agravat inflația la nivel mondial.

Alcătuirea delegației reflectă dorința Washingtonului de a-și arăta angajamentul față de regiune, spun înalți oficiali americani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nou sprijin financiar acordat României și Bulgariei pentru consolidarea gestionării frontierelor externe ale UE

Comisia Europeană a salutat progresele înregistrate de România și Bulgaria privind evoluția proiectelor-pilot de azil și de returnare. Ieri, 7 iunie, Comisia a salutat progresele...

Cod portocaliu de averse torebțiale, pentru 13 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale, valabilă pe durata acestei zile în 13 judeţe, precum şi...

IICCMER regretă profund gestul femeii care și-a dat foc în Poiana Brașov, în luna mai 2023, la fel ca Liviu Babeș, în anul 1989

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) își exprimă regretul profund pentru tragedia petrecută în Poiana Brașov, la finalul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă