9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiUn videoclip arată consecințele unui atac cu rachete din nord-vestul Siriei

Un videoclip arată consecințele unui atac cu rachete din nord-vestul Siriei

Imaginile de pe rețelele de socializare arată consecințele unui atac cu rachete asupra orașului Azaz, din nord-vestul Siriei, controlat de rebeli, marți (22 noiembrie). Atacul a ucis cinci civili și a rănit alți cinci, au spus o asistentă de la un spital local și un activist local.

Printre morți se numără un copil și patru bărbați, au declarat asistenta de la spitalul din Azaz și activistul pentru Reuters.

Consecințele unui atac cu rachete asupra nord-vestului Siriei arată cât de instabilă este situația în regiune

Reuters nu a putut verifica imediat sursa atacului cu rachete, care a avut loc într-o zonă din apropierea graniței cu Turcia, aflată sub controlul rebelilor islamiști susținuți de Turcia.

Incidentul urmează atacurilor efectuate cu drone și cu avioane de război turcești asupra miliției kurde YPG din Siria, în ultimele zile, în timp ce Turcia și YPG au escaladat lovituri de tipul „ochi pentru ochi”, care au ucis civili de ambele părți ale graniței.

Surse militare: Un atac al Israelului lovește o bază aeriană importantă din centrul Siriei

Apărarea aeriană siriană a doborât duminică rachete israeliene deasupra provinciei Homs, a anunțat agenția de presă de stat SANA, în ceea ce surse militare au declarat că a fost un atac asupra unei importante baze aeriene siriene, transmite Reuters.

Televiziunea de stat siriană a postat o scurtă înregistrare video a „agresiunii”, dar nu a oferit alte detalii.

O sursă din armata siriană, care nu a fost autorizată să vorbească public, a declarat că loviturile au vizat baza aeriană Shayrat, un complex militar situat la sud-est de orașul Homs.

Pista de aterizare și instalațiile sale subterane au fost supuse unei extinderi majore de către armata rusă în ultimii trei ani, a adăugat sursa.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:02

VIDEO: Păpușa lui Macron a fost plasată pe șinele de tren

O păpușă a președintelui francez Emmanuel Macron a fost plasată pe șinele de tren, în timp ce protestatarii au blocat miercuri (22 martie) gara...
00:01:48

VIDEO: Cum beneficiază China de pe urma sancțiunilor impuse Rusiei?

În condițiile în care Moscova este presată să vândă surplusul de marfă care nu mai ajunge către UE, China a economisit miliarde de dolari...
00:00:48

 ONU: „ Supraconsumul vampiric” drenează apa lumii

ONU a ajuns la concluzia că „ supraconsumul vampiric” drenează apa lumii. Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a avertizat miercuri (22 martie) cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă