6.3 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022
AcasăInternaționalUn pui de broască țestoasă își face nevoile din plastic după salvarea...

Un pui de broască țestoasă își face nevoile din plastic după salvarea de pe o plajă din Sydney

Un pui de țestoasă de mare verde, găsit pe o plajă din Sydney, și-a făcut nevoile din resturi de plastic timp de șase zile după salvare, a declarat Spitalul pentru viață sălbatică din Taronga Zoo.


Țestoasa cântărea 127 de grame când a fost găsită pe plaja Tamarama din Bondi.


„Din păcate, resturile din ocean nu se lipesc doar de un animal de mărime anume sau de o anumită specie de animal. Am avut pui care se potrivesc în palma mâinii tale, care au ingerat plastic și am avut și țestoase de 100 de kilograme care au fost găsite, de asemenea, cu o mulțime de pungi de plastic și fire de pescuit și chestii de genul ăsta chiar în interiorul sistemului intestinal intern”, a spus asistenta veterinară din Taronga, Sarah Male, conform Reuters.


Spitalul pentru animale sălbatice de la Grădina Zoologică din Taronga spune că are grijă de până la 80 de țestoase marine pe an, care sunt internate cu răni cauzate de încurcarea firelor de pescuit, vase de crabi, cârlige și ingerare de plastic.

Acest pui de țestoasă verde de mare ce își face nevoile din resturi de plastic este încă o dovadă de cât de poluat este mediul marin.

Un incendiu din nordul Greciei a determinat pornirea unei operațiuni pentru salvarea faunei sălbatice

Un incendiu din nordul Greciei a determinat pornirea unei operațiuni pentru salvarea faunei sălbatice de aici, afectată puternic de fum și de apropierea flăcărilor.

O misiune uriașă a fost în desfășurare marți (26 iulie) pentru a stinge un incendiu care a persistat într-un parc național protejat din nordul Greciei, pompierii, militarii și voluntarii punând în comun eforturile pentru a salva o pădure plină de animale sălbatice.

Conservatori și grupuri de protecție a animalelor au ajuns în zonă pentru a căuta și salva animalele.

Potrivit agenției semi-oficiale de știri din Atena, cel puțin 6.000 de acri (2.428 de hectare) de pădure din parc până acum, estimate a se întinde pe aproximativ 103.000 de acri (41.683 de hectare), au fost deteriorate, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă