15.6 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiUn ofițer de poliție german a fost împușcat într-un raid asupra unui...

Un ofițer de poliție german a fost împușcat într-un raid asupra unui grup german de extremă dreapta

Un ofițer de poliție german a fost împușcat și rănit în timpul raidurilor asupra proprietăților din toată țara legate de investigațiile privind mișcarea de extremă dreapta Reichsbuerger, au declarat ministrul justiției și procurorii miercuri (22 martie).


De atunci, o persoană a fost reținută sub suspiciunea de tentativă de omor, după ce au fost trase focuri de armă în orașul Reutlingen, din sud.


Căutările urmează raidurilor din decembrie – când poliția germană a dejucat un complot al membrilor mișcării de extremă dreaptă – care nu recunoaște Germania modernă ca stat legitim.
Au încercat să dea o lovitură de stat violentă și să-l instaleze pe aristocratul, pe prințul Heinrich al XIII-lea de Reuss ca lider național.

Un ofițer de poliție german a fost împușcat în cadrul unui raid împotriva unui grup de extremă dreapta


Desfășurate în opt state germane și în Elveția, raidurile au vizat cinci persoane suspectate de apartenența la o organizație teroristă și alte 14 persoane care nu erau suspecte, dar care ar fi putut deține material util, au declarat procurorii germani.


Persoana despre care se crede că ar fi fost implicată în atacul armat nu a fost inițial unul dintre suspecți.


Un purtător de cuvânt al procurorilor a declarat că nu au mai fost efectuate arestări.

VIDEO: Germania arestează 25 de persoane acuzate de complot de lovitură de stat de extremă-dreapta

Douăzeci și cinci de persoane acuzate de un complot de extremă dreapta pentru răsturnarea guvernului au fost arestate în cadrul unor raiduri ale poliției din Germania. Printre suspecți se numără militari în activitate și persoane care au legături cu grupuri conspiraționiste extremiste.

Procurorii au declarat că grupul a fost inspirat de teoriile conspiraționiste ale statului profund ale lui QAnon și Reichsbuerger.

Membrii Reichsbuerger nu recunosc legitimitatea Germaniei de astăzi și insistă asupra faptului că „Deutsche Reich” mai mare încă există, în ciuda înfrângerii naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Un suspect care se autointitulează Prințul Heinrich din fosta Casă regală Reuss a fost văzut ca liderul desemnat al unui viitor stat. Monarhia germană a fost abolită în urmă cu un secol.

Procurorii spun că acesta a contactat oficiali ruși cu planuri de a stabili un nou ordin, dar nu a existat nicio dovadă a unui răspuns pozitiv.

Serviciul de informații militare a declarat că printre ceilalți membri se numără mai mulți rezerviști și un soldat activ din cadrul Comandamentului Forțelor Speciale.

Un fost membru al parlamentului pentru partidul de extremă dreapta AfD, care în prezent este judecător, este, de asemenea, investigat.

Complotiștii sunt suspectați că au elaborat planuri concrete de a lua cu asalt Bundestagul cu un mic grup armat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Românii au tendința de a fi reticenți la riscuri financiare și le lipsește educația și cultura financiară

Românii au o cultură scăzută pentru investiții pe piața de capital și sunt reticenți la riscuri financiare. În general, în România, piața bursieră nu...

Greva generală a conștiințelor

Greva profesorilor a devenit cel mai notabil fapt civic din ultimii ani, pentru că nu mai credeam să vedem o categorie profesională care are...

Zelenski crede că ruperea barajului Kahovka este „o bombă ecologică de distrugere în masă”

Preşedintele Volodimir Zelenski a descris marţi seara ruperea barajului Kahovka din sudul Ucrainei drept "o bombă ecologică de distrugere în masă" şi a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă