19.3 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeȘtirile zileiUn incendiu uriaș la un depozit de combustibil a ucis 15 persoane...

Un incendiu uriaș la un depozit de combustibil a ucis 15 persoane în Indonezia

Oficialii de la Jakarta au cerut o anchetă cu privire la un incendiu la un depozit de combustibil care a ucis 15 persoane în Indonezia.

Incendiul a început în jurul orei 20:00 (01:00 GMT) vineri (3 martie) de la o pompă de combustibil la depozitul Plumpang al companiei de stat Pertamina.

S-a răspândit rapid la casele din apropiere și a adus panică printre locuitorii din zona dens populată.

Zeci de răniți și peste o mie de persoane au fost strămutate, a declarat poliția sâmbătă (4 martie).

Indonezia interzice sexul în afara căsătoriei, în timp ce parlamentul adoptă un nou cod penal drastic

Legislatorii indonezieni au adoptat în unanimitate un nou cod penal radical care interzice sexul în afara căsătoriei, ca parte a unei serii de schimbări despre care criticii spun că amenință drepturile omului și libertățile în această țară din Asia de Sud-Est, scrie CNN.

Noul cod, care se aplică, de asemenea, rezidenților străini și turiștilor, interzice coabitarea înainte de căsătorie, apostazia și prevede pedepse pentru insultarea președintelui sau exprimarea unor opinii contrare ideologiei naționale.

„Toți au fost de acord să ratifice (proiectul de modificări) în lege”, a declarat deputatul Bambang Wuryanto, care a condus comisia parlamentară însărcinată cu revizuirea codului din epoca colonială. „Vechiul cod aparține moștenirii olandeze … și nu mai este relevant”.

Cea mai mare națiune cu majoritate musulmană din lume, Indonezia a înregistrat o creștere a conservatorismului religios în ultimii ani. Legile islamice stricte sunt deja aplicate în unele părți ale țării, inclusiv în provincia semi-autonomă Aceh, unde alcoolul și jocurile de noroc sunt interzise.

Modificările aduse codului penal au alarmat nu numai apărătorii drepturilor omului, care au avertizat cu privire la potențialul lor de a înăbuși libertățile personale, ci și reprezentanții industriei de turism – care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la potențialul lor efect asupra turismului.

Într-o conferință de presă de marți, ministrul legii și al drepturilor omului, Yasonna Laoly, a declarat că nu este ușor pentru o țară multiculturală și multietnică să facă un cod penal care „să țină cont de toate interesele”.

El a declarat că speră ca indonezienii să înțeleagă că legiuitorii au făcut tot ce au putut pentru a răspunde „aspirațiilor publice” și a invitat părțile nemulțumite să depună un control judiciar la Curtea Constituțională.

În perioada premergătoare votului de marți, grupurile pentru drepturile omului și criticii au avertizat că noul cod va avea un „impact disproporționat asupra femeilor” și va restrânge și mai mult drepturile și libertățile omului în această țară cu peste 270 de milioane de locuitori.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zelenski e hotărât ca Ucraina să ia măsuri mai puternice împotriva industriei de armament a Rusiei

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina doreşte să ia măsuri mai puternice împotriva industriei de armament a Rusiei, după ce a văzut un...

Prefectul de Vaslui a semnat ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a lui Dumitru Buzatu

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a semnat, marţi, ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui a lui Dumitru Buzatu, arestat...
00:00:55

Sikhii canadieni protestează împotriva uciderii unui activist

Sikhii canadieni au organizat luni (25 septembrie) mici proteste în fața misiunilor diplomatice ale Indiei, la o săptămână după ce premierul Justin Trudeau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies