2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalUn incendiu a ucis cel puțin 27 de persoane într-o clădire din...

Un incendiu a ucis cel puțin 27 de persoane într-o clădire din New Delhi

Poliția indiană a arestat doi proprietari ai unor companii după un incendiu mortal la o clădire din New Delhi.
Poliția din India a arestat sâmbătă (14 mai) două persoane suspectate că au încălcat regulile de siguranță la incendiu, după ce cel puțin 27 de persoane au murit într-un incendiu, potrivit Reuters.

Echipele de salvare au lucrat peste noapte pentru a curăța clădirea incendiată cu patru etaje din suburbiile de vest ale New Delhi-ului.

Peste 75 de persoane se aflau în proprietate – care găzduiește o unitate de producție pentru camere de supraveghere – când incendiul a izbucnit vineri (13 mai) seara.

Unii au sărit de la ferestre, au spus martorii oculari, pentru a se salva.

Un incendiu la o clădire din New Delhi a provocat panică în rândul celor aflați acolo la momentul izbucnirii focului

Bimla, o persoană care nu și-a dat numele de familie, a reușit să scape.

„Am alergat pe ici pe colo vreo jumătate de oră, dar nu am reușit să găsim nicio cale. Băieții au spart sticla și oamenii au aruncat o frânghie de jos, așa că am alunecat cu ajutorul frânghiei de la etajul trei.”

Autoritățile au spus că incendiul a început într-un birou de la primul etaj și s-a extins rapid. Doi proprietari de firmă au fost arestați.

Când a transmis condoleanțe, premierul Narendra Modi a promis 200.000 de rupii, sau aproximativ 2.580 de dolari, drept despăgubire pentru rudele victimelor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă