24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalUn exercițiu NATO ce privește sistemele de arme desfășurate în Ucraina are...

Un exercițiu NATO ce privește sistemele de arme desfășurate în Ucraina are loc în Germania

Un exercițiu NATO ce privește sistemele de arme desfășurate în Ucraina are loc în Germania în aceste zile.

Forțele NATO din 19 țări s-au aflat la Grafenwoehr, Germania, miercuri (20 iulie) pentru un exercițiu multinațional de artilerie.


Potrivit organizatorilor, aproximativ 2.400 de soldați din Statele Unite, Regatul Unit și din întreaga Europă au participat la exercițiile Dynamic Front 22 care au ca scop „sporirea gradului de pregătire, letalitatea și interoperabilitatea” în urma invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit NATO.

Acest exercițiu al NATO cu arme din Ucraina nu este prima dată când se desfășoară, el crescând de la an la an


„În timp ce ne uităm la ceea ce se întâmplă în estul nostru, vedem artileria de ambele părți ale conflictului Rusia-Ucraina jucând un rol esențial”, a spus generalul-maior al armatei americane Stephen Maranian, „deci, cu atât mai important că luăm acum acest exercițiu pe care îl facem de ani de zile și îl creștem…”


Exercițiile au inclus unele sisteme de arme desfășurate în conflictul din Ucraina, inclusiv sistemul de rachete cu lansare multiplă M270, fabricat în SUA.


Ucraina a declarat pe 15 iulie că primele sisteme M270 au ajuns în țară, dar nu a precizat care țară le-a donat.

Rusia declară inadmisibil să se desfășoare exerciții NATO lângă granițele sale

Rusia declară inadmisibil să se desfășoare exerciții NATO lângă granițele sale, anunță presa de la Moscova. O declarație în acest sens a venit de la Dmitri Kozak, adjunctul șefului Administrației Prezidențiale a Rusiei.

„Acest lucru este inadmisibil. Se desfășoară manevre ample ale forțelor armate ale țărilor în apropierea granițelor noastre, chiar la granițele noastre”, a susținut Kozak în fața jurnaliștilor.

Declarația oficialului de la Moscova intervine în contextul unui posibil nou atac al Rusiei împotriva Ucrainei. Aceste intenții ale Rusiei au generat măsuri de protecție ale țărilor NATO. Dmitri Kozak spune însă că exercițiile NATO „nu au nicio legătură cu Ucraina, cu securitatea Ucrainei”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 4,6 milioane de pensionari au, în medie, o pensie de 1.777 lei

România avea, la sfârșitul lunii septembrie, 4,6 milioane de pensionari, iar media lunară a veniturilor acestora era de 1.777 de lei, potrivit datelor publicate...

Un europarlamentar PNȚCD cheamă românii la protestul AUR. Un eveniment paralel ar fi organizat de senatoarea Șoșoacă

Un europarlamentar PNȚCD, Cristian Terheș, cheamă românii la protestul AUR, care se va desfășura în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022. "V-ati saturat de...

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante...
Ultima oră
Pe aceeași temă