20.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaUn celebru cântăreț ucrainean a cântat în uzina din Cernobîl

Un celebru cântăreț ucrainean a cântat în uzina din Cernobîl

Solistul popularei trupe ucrainene Okean Elzy, un celebru cântăreț ucrainean, a organizat vineri (13 mai) un spectacol solo pentru muncitorii de la centrala nucleară din Cernobîl.

Sviatoslav Vakarchuk s-a acompaniat singur la chitară în timp ce stătea în haine albe de protecție în fața unui pupitru uriaș de comenzi din interiorul renumitei unități, conform Reuters.

În aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al centralei a explodat în timpul unui test de siguranță greșit, trimițând nori de radiații în valuri, în mare parte a Europei.

Un cunoscut cântăreț ucrainean a susținut un concert la Cernobîl, lăudând capacitatea muncitorilor de acolo de a preveni dezastre

Centrala, care este încă radioactivă, se află la aproximativ 100 km (62 mile) de Kiev. În februarie, forțele ruse invadatoare l-au capturat, dar controlul a fost reluat ulterior de Ucraina.

Vorbind în afara locației după spectacolul său, Vakarchuk a lăudat forța de muncă actuală pentru prevenirea unui alt dezastru.

Dar el a spus că a mai avut loc o altă tragedie în Ucraina, în orașul Mariupol, din sud.

Forțele ruse au bombardat oțelăria Azovstal, unde este adăpostit ultimul bastion de sute de apărători ucraineni. Orașul este aproape complet controlat de Rusia după mai bine de două luni de asediu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies