2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalUn autobuz a intrat peste locul unui accident anterior din Turcia producând...

Un autobuz a intrat peste locul unui accident anterior din Turcia producând și mai multe victime

Un autobuz s-a izbit de locul unui accident anterior din Turcia producând și mai multe victime acolo, printre ele fiind jurnaliști și lucrători ai serviciilor de urgență din Turcia.

Cel puțin șaisprezece persoane au murit sâmbătă (20 august) în sud-estul Turciei, când un autobuz s-a izbit de lucrătorii de la urgență și de jurnaliștii care se aflau la un accident anterior pe o autostradă din apropierea orașului Gaziantep, au declarat autoritățile locale, potrivit Reuters.

Agenția de știri de stat Anadolu l-a citat pe guvernatorul regional Davut Gul spunând că printre morți se numără trei pompieri, patru lucrători sanitari de urgență și doi operatori de drone de la o agenție de presă turcă.

Vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay, a declarat că lucrătorii de urgență și jurnaliştii „și-au pierdut viața în îndeplinirea datoriei” în timp ce au răspuns la accidentul inițial de pe drumul din apropierea orașului Nizip.

Accident mortal în Turcia: Trei români au decedat

Şoferul unui microbuz, la bordul căruia se aflau patru turişti români, a pierdut controlul vechiului şi a ieşit de pe carosabil, intrând într-un copac de pe marginea şoselei. Poliţia nu a stabilit încă cu exactitate cauza producerii incidentului, care a avut loc duminică după-amiază, informează agenţia Demirören Haber Ajansı (DHA)

Trei români, membri ai aceleiaşi familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

O familie din Blaj, judeţul Alba, turiştii români morţi în accidentul rutier din sud-vestul Turciei

Trei persoane, doi soţi şi fiica lor, sunt turiştii români care au murit, în urma accidentului rutier produs pe o şosea din zona localităţii Kemer, în sud-vestul Turciei. Andreea Ilieş a candidat, în 2016, la alegerile locale pentru a deveni primar, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unor surse apropiate familiei, aceştia se aflau în concediu în Antalya, iar accidentul s-a produs pe drumul de la aeroport spre un hotel din Kemer.

Familia Ilieş, care a murit în accident, era foarte cunoscută în Blaj, fiica celor doi soţi, Andreea, candidând, în 2016, la alegerile locale pentru funcţia de primar, însă fără succes.

Soţul ei a fost şi el implicat în accident, acesta fiind grav rănit.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă