5.7 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcrainenii de la Bruxelles manifestă pentru statutul de candidat la UE al...

Ucrainenii de la Bruxelles manifestă pentru statutul de candidat la UE al țării lor

Ucrainenii de la Bruxelles au organizat un protest în fața locului de desfășurare a summit-ului în care liderii europeni urmau să acorde țării statutul de candidat oficial pentru aderarea la Uniunea Europeană(UE) joi (23 iunie).

Mica mulțime a scandat „Ucraina este Europa” în timp ce purta steaguri ucrainene, iar mulți au spus că decizia de a pune Ucraina pe calea aderării ar fi o creștere a moralului în război, potrivit Reuters.

Ucrainenii prezenți la Bruxelles vor ca țara lor să primească statutul de candidat la UE ce ar ridica moralul concetățenilor confruntați cu războiul

„Toți oamenii din Ucraina urmăresc și așteaptă această decizie. Pentru ei este foarte, foarte important să își ridice moralul, să continue lupta împotriva armatei ruse, să continue să lupte împotriva trecutului și să privească către viitor”, a spus Ivan Zinchenko în vârstă de 34 ani, originar din Harkov.

Deși Ucrainei și colegului său de candidatură, Republica Moldova, le vor fi necesari ani – și poate mai mult de un deceniu – pentru a se califica pentru aderare, decizia summit-ului va fi un pas simbolic care semnalează intenția UE de a ajunge cât mai departe în fosta Uniune Sovietică.

Ucraina va fi joi candidat oficial pentru aderarea la UE

Ucraina va deveni joi un candidat oficial pentru aderarea la Uniunea Europeană(UE), într-o decizie simbolică, dar care va ridica moralul după invazia Rusiei, au declarat marți miniștri și diplomați.

Liderii UE de la Bruxelles sunt așteptați să semneze recomandarea de săptămâna trecută a Comisiei Europene, anunță Reuters.

După mai multe zile de discuții interne ale UE, nu a apărut nicio opoziție în rândul celor 27 de state membre, au declarat trei diplomați pentru Reuters.

„Lucrăm pentru punctul în care îi spunem (președintelui rus Vladimir) Putin că Ucraina aparține Europei, că vom apăra și noi valorile pe care le apără Ucraina”, a declarat ministrul luxemburghez al afacerilor externe, Jean Asselborn, în fața reporterilor, înainte de o reuniune cu alți miniștri europeni, conform stiridiaspora.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După plecarea lui Cristiano Ronaldo, ce atacanți ar trebui să aducă Manchester United?

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. Portughezul este considerat de mulți chiar cel mai mare fotbalist din istorie....

Coadă lungă la moaștele Sfântului Nicolae. FOTO

Sute de persoane au venit și vin să se închine la racla cu moaștele Sfântului Nicolae, expusă la Biserica Sfântul Gheorghe, din Piața Sfântul...

După plecarea lui Cristiano Ronaldo, ce atacanți ar trebui să aducă Manchester United?

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. Portughezul este considerat de mulți chiar cel mai mare fotbalist din istorie....
Ultima oră
Pe aceeași temă