27.9 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina a lansat un videoclip care arată consecințele atacului de la Bakhmut

Ucraina a lansat un videoclip care arată consecințele atacului de la Bakhmut

Ucraina a difuzat un videoclip care arată consecințele atacului de la Bakhmut, când mai multe rachete rusești au căzut aici, iar acestea au produs victime și pagube însemnate.

Poliția ucraineană a publicat sâmbătă (2 iulie) imagini despre care se spune că arată consecințele rachetelor rusești care au lovit Bakhmut, un oraș din regiunea Donețk.

Videoclipul a arătat oameni care transportau o altă persoană pe o targă, cratere de explozie, diverse daune și moloz în jurul zonei.

Imaginile au fost difuzate pe canalul oficial de Youtube al Poliției Regionale Donețk ucrainene, care spunea că materialul a fost înregistrat în Bakhmut pe 2 iulie 2022, conform Reuters.

Ucraina a evaluat consecințele atacului cu rachete de la Bakhmut, după ce Rusia a intensificat atacurile în zone civile

Kievul afirmă că Moscova a intensificat atacurile cu rachete asupra țintelor aflate departe de linia frontului și că a lovit în mod deliberat locuri civile, în timp ce forțele ruse au obținut câștiguri pe câmpul de luptă din est, lovind zonele urbane cu artilerie.

Rusia spune că a țintit site-uri militare și neagă că a țintit civili. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că „Forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile”.

Mii de civili au fost uciși de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” pentru a elimina naționaliștii. Ucraina și aliații săi occidentali spun că este un război de agresiune neprovocat.

Un atac cu rachete în orașul Bakhmut din Ucraina provoacă mai multe decese

O lovitură cu rachete în localitatea Bakhmut din Ucraina a provocat mai multe decese în rândul populației civile de acolo.

Cel puțin trei persoane au fost ucise sâmbătă (7 mai) în orașul Bakhmut, din estul Ucrainei, după ce atacurile aeriene de dimineață au vizat zona, a declarat biroul președintelui Volodimir Zelenski.

Sâmbătă dimineața, trei cadavre zăceau pe pământ, în timp ce locuitorii au căutat prin moloz pentru a lua bunurile din casele avariate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cod portocaliu de averse torebțiale, pentru 13 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale, valabilă pe durata acestei zile în 13 judeţe, precum şi...

Olaf Scholz dorește să vorbească la telefon cu Putin pentru a-l îndemna să retragă trupele din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat sâmbătă că intenţionează să vorbească la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin în curând, pentru a-l îndemna să...

Hipodromul Ploiești organizează o reuniune hipică de excepție duminică: Premiile Manole Filitti la trap și galop

Hipodromul Ploiești găzduieşte, duminică, 11 iunie, începând cu ora 10:00, o nouă reuniune hipică specială, în cadrul căreia de vor decerna Premiile Manole Filitti...
Ultima oră
Pe aceeași temă