24.4 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeVideoTensiunile au crescut la Paris la protestul împotriva reformei pensiilor

Tensiunile au crescut la Paris la protestul împotriva reformei pensiilor

Tensiunile minore au izbucnit între demonstranți și poliție la Paris marți (6 iunie), în timp ce mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei franceze pentru a lupta împotriva reformei pensiilor de către guvern, potrivit Reuters.


Între 400.000 și 600.000 de persoane erau așteptate să se alăture protestelor din Franța, au spus autoritățile, ceea ce ar fi în scădere față de peste un milion de persoane care au participat atunci când a avut loc apogeul protestelor la pensii de la începutul acestui an.

Tensiunile au escaladat la Paris împotriva reformei pensiilor, 11000 de polițiști fiind desfășurați în toată țara


Aproximativ 11.000 de polițiști au fost desfășurați marți, inclusiv 4.000 la Paris.


Sindicatele s-au luptat cu decizia lui Macron de a-i face pe francezi să lucreze până la o vârstă mai înaintată, chiar de la jumătatea lunii ianuarie, cu greve și proteste care uneori s-au transformat în violență marginală.

Protestatarii împotriva reformei pensiilor blochează terminalul aeroportului din Paris

Protestatarii ce se opun reformei pensiilor au blocat terminalul aeroportului din Paris.

Muncitorii francezi supărați de creșterea vârstei de pensionare au blocat accesul la un terminal de pe aeroportul Paris Roissy-Charles De Gaulle joi (23 martie) în cadrul unei zile de proteste la nivel național, forțând unii călători să ajungă acolo pe jos, potrivit Reuters.

Videoclipul postat pe rețelele de socializare a arătat, de asemenea, protestatari, mulți purtând veste roșii și ținând steaguri și bannere, adunați în interiorul terminalului, cu facilitățile de check-in pentru pasageri văzute în fundal.

Protestatarii contra reformei pensiilor au blocat un terminal al aeroportului din Paris, dar și în alte zone sunt mitinguri de protest

Protestul spontan care a început în jurul orei 07:30 GMT nu afectează zborurile, a declarat un purtător de cuvânt al Aeroporturilor din Paris.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un tren a rămas blocat între stațiile de metrou

Vineri dimineață un tren a rămas blocat între stațiile de metrou, în tunel. Călătorii au fost debarcați de echipele Metrorex și au avut...

Un copil de grădiniță a murit după o supradoză de Fentanil

Autorităţile au descoperit o trapă în podea conţinând droguri, inclusiv Fentanil, în interiorul unei grădiniţe din Bronx unde un băieţel de un an...

Avertisment de la Cotroceni despre planul austerității pentru români

 Avertismentul legat de reforma sistemului fiscal din România și scăderea creșterii economice vine de la cel mai înalt nivel, de la Palatul Cotroceni. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies