1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeVideoSydney se sufocă într-o căldură neobișnuită de primăvară

Sydney se sufocă într-o căldură neobișnuită de primăvară

Orașul Sydney se sufocă într-o căldură neobișnuită de primăvară, după ce în ultimii ani Australia s-a confruntat cu ploi abundente și inundații frecvente, potrivit Reuters.

Australienii au profitat de condițiile de primăvară calde neobișnuite pentru acest sezon și s-au îndreptat către plaja Bondi din Sydney miercuri (20 septembrie), chiar dacă vânturile puternice și canicula intensă au extins zeci de incendii în sud-estul țării.

Au existat avertismente de pericol extrem de incendiu pentru regiunea Sydney, care găzduiește peste 5 milioane de oameni, în timp ce părți din Australia s-au înăbușit într-o explozie neobișnuită de cinci zile de căldură de primăvară, estimată să dureze până miercuri.

Interdicții totale de incendiu sunt în vigoare pentru zone mari din New South Wales, Sydney urmând să afișeze miercuri a cincea sa temperatură maximă consecutivă de peste 30 de grade Celsius (86 de grade Fahrenheit) în septembrie, un record. Dar un front rece de joi (21 septembrie) va împinge temperaturile până la 20 de grade.

După trei ani de ploi abundente și inundații frecvente, Australia se pregătește pentru o primăvară și o vară caldă și uscată, în emisfera sudică, în 2023. Marți (19 septembrie), Biroul de Meteorologie din Australia a declarat un model meteorologic ca El Nino, de obicei asociat cu incendii și secete, ce era în derulare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă