10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSute de persoane au fost evacuate din orașele ocupate din regiunea Harkov

Sute de persoane au fost evacuate din orașele ocupate din regiunea Harkov

Sute de persoane au fost evacuate din orașele ocupate de forțele ruse, din regiunea Harkov, deși ucrainenii se laudă cu respingerea ofensivei de acolo.

Civilii au fost evacuați luni (30 mai) din estul și nordul regiunii Harkov, unde unele orașe și sate rămân sub controlul Rusiei.

Sub coordonarea Crucii Roșii Ucrainene, un convoi de autobuze a adus în mare parte persoane în vârstă, femei și copii în orașul Chuhuiv, la 25 de mile spre sud-est de orașul Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, marcat de bătălii, conform Reuters.

Sute de persoane au fost evacuate din regiunea Harkov, iar apoi sunt înregistrați în orașul Chuhuiv și pot rămâne la rude

La sosirea în Chuhuiv, controlat de Ucraina, evacuații sunt înregistrați înainte de a pleca spre Harkov și alte orașe ucrainene, unde mulți au rude cu care să rămână.

Cei fără cazare au primit adăposturi temporare de la guvernul ucrainean.

Liudmyla Olenchenko a venit cu o mașină privată după ce familia ei a auzit de un coridor umanitar pentru civili convenit între Rusia și Ucraina.

Ea a spus că moneda rusă, rubla și administrația pro-rusă sunt instalate în satul care se află în prezent sub controlul forțelor ruse.

Mai multe rachete au lovit regiunea Harkov, dar și orașul ucrainean cu același nume duminică (29 mai), în timp ce autoritățile locale au declarat că două persoane au fost rănite în satul Tsyrkuny, la câțiva kilometri nord-est de oraș.

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a fost relativ liniștit de când forțele ucrainene au recâștigat teritoriul din jurul său și au respins trupele ruse în această lună, permițând autorităților să redeschidă rețeaua de metrou a orașului.

Mai multe rachete au lovit regiunea Harkov, deși Rusia neagă că vizează civili în ceea ce numește o „operațiune militară specială”

Un corespondent Reuters din Harkov a declarat că exploziile repetate au putut fi auzite duminică (29 mai).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vlad Filat, fost prim-ministru: „Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea la UE”

Un fost șef al Guvernului Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că "Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea...

Rusia va sărbători Ziua Victoriei, la Moscova, cu o paradă militară de 10.000 de oameni

Rusia va sărbători Ziua Victoriei, la Moscova, în anul 2023, cu o paradă militară la care vor participa 10.000 de oameni și 125 de...

Fostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, își anunță retragerea din activitate

Fostul superstar al lui Arsenal și Real Madrid, Mesut Ozil, și-a confirmat retragerea din fotbalul profesionist. Jucătorul de 34 de ani a părăsit clubul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă