1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeVideoSecretarul american al Apărării, Lloyd Austin, vizitează capitala Kiev în timpul războiului,...

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, vizitează capitala Kiev în timpul războiului, mulțumind personalului ambasadei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a sosit luni (20 noiembrie) în capitala Ucrainei, Kiev, pentru o vizită neanunțată, într-un gest de sprijin, în timp ce întrebările pentru el se canalizau pe sustenabilitatea asistenței vitale occidentale, pe măsură ce războiul cu Rusia se prelungește, potrivit Reuters.

Austin s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și a spus că Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina pentru „pe termen lung”.

De asemenea, a trecut pe lângă Ambasada S.U.A. și a mulțumit personalului de acolo, transmițând „mulțumiri pentru că ați avut grijă unul de celălalt și mulțumiri pentru că sunteți atât de buni profesioniști”.

„ Sunt astăzi aici pentru a transmite un mesaj important – Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina, în lupta lor pentru libertate împotriva agresiunii Rusiei, atât acum, cât și în viitor”, a spus Austin pe platforma de socializare X. Zelenski a transmis urări, cu ocazia zilei de naștere a lui Biden, care a împlinit luni 81 de ani.

VIDEO – Secretarul american al Apărării acuză Rusia: “Cruzime deliberată”

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a acuzat Rusia de “cruzime deliberată”, afirmând că Moscova țintește în mod intenționat civili.

“Din cauza dorinței Kremlinului pentru a cuceri Ucraina, Europa se confruntă cu cea mai gravă criză de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Iar un membru al Consiliului de Securitate al ONU, permiteți-mi să repet, un membru al Consiliului de Securitate al ONU duce un război pentru a refuza democrația pentru mai mult de 43 de milioane de oameni”, a declarat Austin în cadrul Forumului Național de Apărare Reagan din Simi Valley, California.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

USR cere ajutor de la Bruxelles în cazul lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă

USR atrage atenția Comisiei Europene asupra acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, de...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă