4.1 C
București
luni, 28 noiembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSalvatorii caută supraviețuitorii atacului cu rachete de la Donețk

Salvatorii caută supraviețuitorii atacului cu rachete de la Donețk

Salvatorii ucraineni caută supraviețuitorii atacului recent cu rachete de la Donețk ce a distrus o clădire rezidențială în această regiune.

Numărul morților în urma unui atac cu rachetă rusesc care a lovit un bloc de apartamente din estul Ucrainei în weekend a crescut la 24, în cursul zilei de luni (11 iulie), în timp ce salvatorii scotoceau dărâmăturile în căutarea supraviețuitorilor, potrivit Reuters.

Cărămidă cu cărămidă, salvatorii au căutat într-o movilă uriașă de moloz rămasă dintr-un bloc prăbușit de cinci etaje, lovit sâmbătă târziu (9 iulie) în orașul Chasiv Yar din regiunea Donețk.

Un videoclip Reuters de luni a arătat că salvatorii ridică un supraviețuitor din ruine pe o targă și duc cadavrele a două persoane în pungi albe.

Salvatorii ucraineni au reușit să salveze câteva persoane în urma atacului cu rachete de la Donețk, deși Rusia spune că nu vizează civili

Nouă persoane au fost salvate până acum, a anunțat Serviciul de Stat de Urgență.

Rusia, care a invadat Ucraina în ceea ce numește o operațiune militară specială, neagă că a vizat civili.

Se așteaptă ca Rusia să-și concentreze cea mai mare parte a atacului asupra estului Ucrainei, în regiunea Donețk, după ce a revendicat capturarea regiunii vecine Lugansk. Împreună, regiunile alcătuiesc Donbasul.

Rachete rusești au lovit un bloc de apartamente cu cinci etaje din regiunea ucraineană Donețk, au anunțat duminică (10 iulie) oficialii locali, ucigând, potrivit informațiilor, cel puțin zece persoane.

S-ar putea ca mai multe persoane să fie prinse în capcană în orașul Chasiv Yar, operațiunile de salvare fiind în curs de desfășurare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România și Croația sunt pregătite pentru admiterea în Schengen, anunță ministrul Aurescu

România și Croația sunt pregătite pentru admiterea în Schengen, a anunțat, la București, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Ministrul român a făcut acest anunț într-o...

Dialogul româno-maghiar trebuie să continue

Maghiarii din România au aceleași probleme ca românii. Trec prin aceleași crize. S-au săturat de războiul din Ucraina și de propagandă. Nu se mai...

Curtea de Conturi „susține actul de justiție” cu privire la Bădălău, reținut de DNA

Ancheta referitoare la Niculae Bădălău, reținut de DNA, a determinat o reacție oficială la nivelul Curții de Conturi a României. "Curtea de Conturi a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă