26.3 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSalvatorii caută supraviețuitorii atacului cu rachete de la Donețk

Salvatorii caută supraviețuitorii atacului cu rachete de la Donețk

Salvatorii ucraineni caută supraviețuitorii atacului recent cu rachete de la Donețk ce a distrus o clădire rezidențială în această regiune.

Numărul morților în urma unui atac cu rachetă rusesc care a lovit un bloc de apartamente din estul Ucrainei în weekend a crescut la 24, în cursul zilei de luni (11 iulie), în timp ce salvatorii scotoceau dărâmăturile în căutarea supraviețuitorilor, potrivit Reuters.

Cărămidă cu cărămidă, salvatorii au căutat într-o movilă uriașă de moloz rămasă dintr-un bloc prăbușit de cinci etaje, lovit sâmbătă târziu (9 iulie) în orașul Chasiv Yar din regiunea Donețk.

Un videoclip Reuters de luni a arătat că salvatorii ridică un supraviețuitor din ruine pe o targă și duc cadavrele a două persoane în pungi albe.

Salvatorii ucraineni au reușit să salveze câteva persoane în urma atacului cu rachete de la Donețk, deși Rusia spune că nu vizează civili

Nouă persoane au fost salvate până acum, a anunțat Serviciul de Stat de Urgență.

Rusia, care a invadat Ucraina în ceea ce numește o operațiune militară specială, neagă că a vizat civili.

Se așteaptă ca Rusia să-și concentreze cea mai mare parte a atacului asupra estului Ucrainei, în regiunea Donețk, după ce a revendicat capturarea regiunii vecine Lugansk. Împreună, regiunile alcătuiesc Donbasul.

Rachete rusești au lovit un bloc de apartamente cu cinci etaje din regiunea ucraineană Donețk, au anunțat duminică (10 iulie) oficialii locali, ucigând, potrivit informațiilor, cel puțin zece persoane.

S-ar putea ca mai multe persoane să fie prinse în capcană în orașul Chasiv Yar, operațiunile de salvare fiind în curs de desfășurare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cod portocaliu de averse torebțiale, pentru 13 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale, valabilă pe durata acestei zile în 13 judeţe, precum şi...
00:00:31

VIDEO: Explozii și incendii pe un șantier din Hamburg

Un incendiu a izbucnit pe șantierul de construcție al unui nou centru comercial din Hamburg. Două persoane au fost ușor rănite. Imaginile video încărcate pe...
00:00:35

VIDEO: Ploi torențiale inundă orașele din Cuba

Furtunile puternice din Cuba au provocat inundații importante, regiunile centrale și estice ale insulei fiind deosebit de afectate. Imagini din elicopter difuzate de televiziunea guvernamentală...
Ultima oră
Pe aceeași temă