4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiRușii își iau rămas bun de la cei dragi recrutați în armată...

Rușii își iau rămas bun de la cei dragi recrutați în armată pentru a lupta în Ucraina

Rușii din orașul siberian Tara și-au luat rămas bun de la cei dragi care au fost chemați și recrutați să lupte în Ucraina luni (26 septembrie) dimineață.

Fotografiile statice au arătat momente de emoție în timp ce tinerii se urcau într-un autobuz în fața unui centru de recrutare al armatei și au fost anunțați să plece.

Președintele Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută prima mobilizare militară a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial pentru a înrola 300.000 de soldați suplimentari.

Rușii și-au luat rămas bun de la cei dragi care au fost recrutați, cel mai probabil, pentru a lupta în Ucraina, după mobilizarea anunțată de președintele Putin

Anunțul lui Putin a determinat exodul bărbaților ruși

Unii bărbați ruși s-au îndreptat rapid spre frontiere joi (22 septembrie). După ce președintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială, traficul la punctele de trecere a frontierei cu Finlanda și Georgia a crescut vertiginos, iar prețurile biletelor de avion de la Moscova au explodat.

Traficul de la frontieră s-a intensificat în noaptea de joi spre vineri, în timp ce unii bărbați ruși s-au grăbit să iasă din țară după ce președintele Vladimir Putin a cerut mobilizarea parțială – înrolarea a 300.000 de rezerviști.

La granița Rusiei cu Georgia, o înregistrare video obținută de Reuters a arătat traficul de miercuri seară.

Pentru unii, precum Ivan, traversarea a durat până la 12 ore.

„Cred că polițiștii de frontieră ruși îi lăsau pe oameni să treacă foarte încet. De exemplu, ieri, înainte de miezul nopții, puteai trece granița mult mai repede. După miezul nopții, fie au sosit la graniță multe mașini, fie polițiștii de frontieră au început să lucreze mai încet,” spune Ivan.

O scenă similară a fost și la granița cu Finlanda.

Un bărbat pe nume Nikita a spus că îi era teamă să nu fie chemat la război.

Întrebat de un reporter de ce, el a spus că din cauză că mobilizarea este o mare greșeală pentru Rusia, Europa și pentru poporul ucrainean.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident în Pasajul Unirii din București. Șoferul vinovat a fugit -VIDEO

Un accident rutier a avut loc, marţi seara, în Pasajul Unirii şi Primăria Sectorului 4 va face plângere penală pentru distrugere pe numele şoferului...

Ungaria, în criză de benzină și motorină la pompe

Guvernul Victor Orban a renunțat la plafonul de preț pentru carburanți, impus în luna noiembrie 2021, pe fondul crizei provocate de lipsa importurilor și...

Rusia a adus sisteme antirachetă mobile în insulele Kurile, lângă Japonia

Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă