5.6 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRudele luptătorilor de la Azovstal fac apel la președintele chinez Xi Jinping...

Rudele luptătorilor de la Azovstal fac apel la președintele chinez Xi Jinping pentru eliberarea lor

Rudele luptătorilor ucraineni asediați în uzina de oțel Azovstal din Mariupol au făcut apel sâmbătă (14 mai) la președintele chinez Xi Jinping pentru a ajuta la salvarea soldaților răniți.

„Astăzi facem apel la Xi Jinping, pentru că este partenerul economic al lui Putin, iar Putin poate intra în dialog cu el. Așa că îi cerem să aibă acest dialog fructuos și prin procedura de extracție să ne ducă luptătorii într-o țară terță, care ar putea fi Turcia”, a declarat presei soția unui pușcaș marin ucrainean, Hanna Ivleyeva, conform Reuters.

Mariupol, care a avut cele mai grele lupte din aproape trei luni de război, se află acum în mâinile Rusiei, dar sute de apărători ucraineni încă rezistă în complexul oțelăriei Azovstal, în ciuda săptămânilor de bombardamente puternice rusești.

Rudele luptătorilor de la uzina Azovstal fac un apel la președintele chinez Xi Jinping, după ce discuțiile directe nu dau roade

Sunt în desfășurare discuții foarte complexe pentru evacuarea unui număr mare de soldați răniți dintr-o fabrică siderurgică asediată din portul strategic din sud-estul orașului Mariupol, în schimbul eliberării prizonierilor de război ruși, a declarat vineri seara (13 mai) președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Rusia, care a insistat inițial ca apărătorii din buncărele întinse din epoca sovietică de sub oțel să renunțe, a transmis puține lucruri în public despre discuțiile avute.

Rușii ar fi intrat în uzina Azovstal, ultima rezistență din orașul ucrainean Mariupol, de la Marea Azov

Militarii ruși au reușit să intre în uzină după ce un trădător, fost angajat la Azovstal, le-ar fi furnizat planurile subteranelor din combinat. În aceste tunele, lungi de 24 de kilometri, se adăposteau ultimii militari ucraineni. Trădătorul ar fi un muncitor electrician. Informația privind această trădare vine de la Ministerul de Interne al Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis apare drept candidat la postul de secretar general NATO

Președintele României, Klaus Iohannis, apare drept candidat la postul de secretar general NATO, într-o analiză realizată de publicația Politico. Articolul a fost publicat la data...

ICR oferă burse pentru cercetători în SUA

Institutul Cultural Român (ICR) oferă burse pentru cercetători, pe baza cărora oamenii de știință români vor putea face stagii în SUA. ICR a lansat un...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 343: Kievul îi cere Ungariei să-și schimbe retorica

UPDATE, ora 14:50: Minskul a anunţat că sisteme ruse de rachete balistice Iskander sunt acum operaţionale pe teritoriul republicii după ce artilerişti belaruşi au...
Ultima oră
Pe aceeași temă