16.3 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiReacția Casei Albe: Proiectul de lege anti-gay al Ugandei este „unul dintre...

Reacția Casei Albe: Proiectul de lege anti-gay al Ugandei este „unul dintre cele mai extreme” din lume

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat miercuri (22 martie) că proiectul de lege anti-gay al Ugandei, adoptat marți, este îngrijorător și reprezintă una dintre cele mai extreme acțiuni întreprinse împotriva comunității LGBTQ din lume.

Parlamentul Ugandei a adoptat marți o lege care face o infracțiune identificarea drept LGBTQ, dând autorităților puteri largi de a viza gay ugandezii care se confruntă deja cu discriminarea legală și violența mafiei.

Susținătorii LGBTQ protestează împotriva guvernului de dreapta al lui Netanyahu

Sute de membri ai comunității LGBTQ israeliene și aliați au protestat împotriva noului guvern al lui Benjamin Netanyahu, învestit joi (29 decembrie), un cabinet de dreapta dură care a promis că va urma politici conservatoare și controversate.

Protestatarii au organizat o demonstrație în fața birourilor guvernamentale din Tel Aviv, scandând „rușine”. Ei au străpuns o linie de poliție și au blocat o autostradă din Tel Aviv pentru o scurtă perioadă de timp.

Protestatarul Idan Frenkel a descris noul guvern ca fiind de „dreapta radicală”, cu membri care „urăsc femeile, urăsc minoritățile, sunt plini de homofobi, iar noi suntem aici pentru a spune că ne-a ajuns, este suficient”.

Adam Muminov, care s-a identificat ca membru al comunității LGBTQ, a declarat pentru Reuters că se teme de ceea ce va face guvernul „mult mai extremist” și „mult mai conservator”. „Ne este teamă pentru drepturile noastre ca persoane LGBTQ. Ne vor discrimina și ne vor urmări. Și vor decide împotriva noastră”, a spus el.

Netanyahu și-a atras deja critici din partea a zeci de autorități locale după ce a numit un politician de extremă dreapta cu un istoric de discursuri anti-LGBTQ, Avi Maoz, în fruntea unei noi autorități pentru „Identitatea Națională Evreiască” cu atribuții asupra unor activități școlare. Maoz spune că nu este anti-gay, dar se opune mișcării LGBTQ și a cerut anularea marșului anual al paradei gay din Ierusalim.

În pofida componenței profund conservatoare a majorității de dreapta, cu o serie de membri care au făcut comentarii anti-LGBTQ, parlamentul l-a ales pe Amir Ohana, un loialist al lui Netanyahu, homosexual declarat, ca nou președinte.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă